SEGRE

SUCCESSOS ROBATORIS

Desvalisen l'institut Gili i Gaya durant el pont i se suspenen classes

Els lladres, que van destrossar la zona de despatxos i un laboratori, es van emportar material informàtic i una caixa forta || Els Mossos han obert una investigació

Una de les sales de l’institut Gili i Gaya desvalisades durant el pont de la Puríssima.

Una de les sales de l’institut Gili i Gaya desvalisades durant el pont de la Puríssima.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra investiguen el robatori durant el pont de la Puríssima de diverses dependències de l’institut Gili i Gaya de Lleida, del qual els lladres es van emportar material informàtic i una caixa forta. L’incident va obligar a suspendre diverses classes ahir. Els lladres van forçar les tres portes que blinden l’accés al centre i van desvalisar tant la planta baixa com la primera planta, on es troben els despatxos dels docents i el laboratori de física i química.

Segons va explicar ahir a SEGRE la directora de l’institut, Marina Castellà, “quan la conserge ha arribat a dos quarts de vuit del matí s’ha trobat les portes obertes. Els despatxos i el laboratori estan completament destrossats. Tampoc no hi havia llum perquè els lladres van arrancar els fusibles”.

A l’espera de l’informe pericial que detalli tots els danys i els objectes robats, Castellà va comptar entre les pèrdues diversos ordinadors portàtils de l’últim pla d’Educació Digital de la Generalitat i càmeres de vídeo i de fotografia, així com una caixa forta que els lladres van arrancar de la paret i que també contenia diners i material audiovisual. Les zones afectades es troben precintades i el centre va haver de suspendre ahir les classes dels cicles de Batxillerat, malgrat que està previst que es reprenguin avui. Per la seua part, els alumnes de segon, tercer i quart d’ESO van haver de quedar-se al pati fins a dos quarts d’onze del matí, quan es van reparar els fusibles de la llum i es van poder reprendre les classes amb normalitat.

El centre ja ha denunciant els fets davant dels Mossos d’Esquadra, que han obert una investigació i ahir a primera hora es van desplaçar al centre per recollir empremtes. A causa de les restriccions que va comportar la crisi sanitària de la Covid-19, la policia catalana va rebre l’any passat un 17% menys de denúncies per robatoris amb força a les comarques lleidatanes. En concret, van ser 1.855 fets coneguts que van comportar un total de 277 arrestos.

Així mateix, l’última estadística de criminalitat publicada pel ministeri de l’Interior va comptabilitzar un total de 645 robatoris amb força en domicilis i locals de la província en els 9 primers mesos d’aquest any.

Una de les sales de l’institut Gili i Gaya desvalisades durant el pont de la Puríssima.

Una de les sales de l’institut Gili i Gaya desvalisades durant el pont de la Puríssima.JORDI ECHEVARRIA

tracking