SEGRE

LLEIDA

La immunització infantil arranca dimecres amb cita prèvia als punts de vacunació

En els propers dies es podrà demanar hora per a qualsevol nen de 5 a 11 anys || Salut assegura que la vacuna de Pfizer té una eficàcia de més del 90% i que no s'han registrat efectes greus adversos

Interior del nou punt de vacunació a l'avinguda de les Garrigues, 21.

Interior del nou punt de vacunació a l'avinguda de les Garrigues, 21.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va afirmar ahir que hi ha “un augment clar” de la incidència de la Covid amb una “repercussió clara en l’Atenció Primària i als hospitals, que també han d’atendre patologies com altres infeccions respiratòries”. A la regió sanitària de Lleida, el número d’ingressats per Covid va assolir ahir el màxim registrat en l’anterior onada, amb 72 (+5), 9 a l’UCI (+1); al Pirineu hi havia sis ingressats (+2) i a Catalunya 905 (+72), 198 a l’UCI (+9). “Els hospitalitzats estan augmentant, sobretot, entre els majors de 50 anys”, va afirmar Cabezas, que va assenyalar que a partir d’aquesta edat “els no vacunats tenen tres vegades més possibilitats d’ingressar en planta i 6,7 més a l’UCI”.

Dels 72 ingressats que hi ha a Ponent, 67 tenen més de 50 anys, els sis del Pirineu també tenen més que aquesta edat i, a Catalunya, són el 80% del total.Cabezas també va destacar que la incidència de casos és molt alta entre els 0 i 9 anys, entre els 30 i 49 (les edats dels seus pares) i entre 60 i 69, que pot atribuir-se que la vacuna d’AstraZeneca no és tan eficaç. Finalment, va dir que la vacunació “s’ha estabilitzat” després d’augmentar en els últims dies. Ahir, Salut va notificar 2.449 contagis, 144 al pla de Lleida i 24 al Pirineu, i un mort, cap a la província. Així mateix, el Centre Sanitari del Solsonès ha tancat a les visites la planta sociosanitària per cinc casos positius. Finalment, 2.571 alumnes estaven ahir confinats a Lleida, 214 menys segons Educació

A Ponent s’ha arribat a 72 hospitalitzats, la xifra més alta registrada a l’onada de l’estiu

El departament de Salut començarà a vacunar contra la Covid els prop de 31.000 nens lleidatans de 5 a 11 anys dimecres vinent en els punts de vacunació habilitats amb cita prèvia, tot i que no es descarta que també s’hi afegeixin CAP o hospitals. Finalment, s’obrirà la vacunació a totes les edats sense començar amb els més grans “per optimitzar l’estratègia de vacunació”, va explicar la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, que va afegir que a començaments de la setmana que ve es podrà demanar cita prèvia a vacunacovid.catsalut.gencat.cat.

S’ha descartat vacunar a les escoles perquè normalment es fa a partir dels 11 anys. Els petits que vagin a vacunar-se acompanyats d’altres persones que no siguin els seus pares hauran de portar un consentiment informat.Els nens rebran 0,2 ml de la vacuna de Pfizer, una tercera part de la que s’administra als adults, en dos dosis separades en vuit setmanes per reforçar la resposta immunitària. Si ja han passat la Covid, rebran una dosi entre 4 i 8 setmanes després, si s’infecten després de la primera, rebran la segona després de 4 i 8 setmanes i si compleixen els 12 anys després de la primera punxada, rebran la segona d’un adult.El doctor Toni Soriano va explicar que “les vacunes són segures i tenen una eficàcia de més del 90%” i que “en els cinc milions de dosis administrades als EUA no s’han registrat efectes adversos greus”.

Això sí, després de la punxada, s’han descrit reaccions locals com a enrogiment, cansament o febre que es resol en poques hores. Encara que els nens no solen patir una Covid greu i el 50% no tenen símptomes, Soriano va dir que el risc de complicacions no és inexistent i que el benefici indirecte és a nivell poblacional. A Catalunya, 84 nens han ingressat per la Covid, 4 a l’UCI.Precisament, ahir va obrir el nou punt de vacunació a Lleida, anomenat Espai Salut, a l’avinguda de les Garrigues, 21, on es pot demanar cita de dilluns a divendres de 9.00 a 19.00 h.

També ha reobert el punt a la Fira de Mollerussa, de 10.00 a 16.00 h, i fa uns dies ho va fer el de Tàrrega a l’Espai MerCAT i el d’Alcarràs, a les Escoles Velles. Per un altre costat, el Centre Sanitari del Solsonès administrarà la tercera dosi sense cita dimecres de 10.00 a 19.00.

Les mascaretes seguiran amb el 4% de l’IVA fins al juny que ve

La ministra d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, va anunciar ahir que el Govern mantindrà la rebaixa de l’IVA de les mascaretes quirúrgiques del tipus màxim del 21% al tipus superreduït del 4% fins al juny, ja que el decret que ho regula caduca el 31 de desembre.

“Abans de finalitzar aquest any aprovarem un reial decret llei que doni continuïtat a aquesta mesura per als pròxims sis mesos, quan la mascareta continuarà sent obligatòria”, va informar la ministra. Respecte a la situació de la Covid a Espanya, la incidència es va situar en risc alt, al registrar-se 305,57 casos per cada 100.000 habitants.

El TSJC prorroga el passi Covid dos setmanes més

El TSJC va avalar ahir prorrogar durant 14 dies més l’ús del certificat Covid a l’interior de la restauració, geriàtrics, gimnasos, lleure nocturn i activitats amb públic i ball.

Catalunya confirma cinc casos d’òmicron

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va confirmar ahir que a Catalunya s’han detectat 5 casos d’òmicron de persones procedents de Sud-àfrica. Des de la UE van urgir a la vacunació amb tres dosis davant de l’avenç d’aquesta soca.

La tercera dosi, després de 3 mesos de la segona

L’Agència Europea del Medicament va avalar ahir administrar la tercera dosi contra la Covid tres mesos després de la segona si és necessari per raons de salut pública.

Multes de 3.600 euros per no vacunar-se a Àustria

Àustria prepara una llei que contempla multes de fins a 3.600 euros a les persones que no es vacunin contra la Covid.

El nou punt de vacunació a l'avinguda de les Garrigues, 21.

El nou punt de vacunació a l'avinguda de les Garrigues, 21.JORDI ECHEVARRÍA

tracking