SEGRE

Les dos pròximes convocatòries de Selectivitat continuaran amb el format flexible de la pandèmia

Alumnes que van fer la selectivitat al setembre.

Alumnes que van fer la selectivitat al setembre.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La convocatòria d’exàmens d'Avaluació del Batxillerat per a l’Accés a la Universitat (EBAU), l’antiga Selectivitat, d’aquest curs escolar 2021-2022, així com la del 2022-2023 mantindrà el format que es va implantar durant els dos cursos passats per la pandèmia, segons informen a Europa Press fonts del Ministeri d’Educació i FP. Després el tancament de centres educatius el març de 2020 i el confinament, el Ministeri d’Educació i FP va seguir endavant amb la celebració d’aquestes proves de manera presencial però va introduir algunes novetats en el format per facilitar als estudiants la seua realització, com la incorporació de preguntes amb més opcions de resposta, entre altres coses. Aquest format es va mantenir també per a la següent EBAU, la que es va realitzar aquest estiu, la corresponent al curs 2020-2021.

Segons indiquen fonts del Departament que dirigeix Pilar Alegría, divendres passat es va remetre a les comunitats autònomes i al Consell Escolar de l’Estat els esborranys de les ordres ministerials que determinen les característiques, el disseny i el contingut d’aquestes proves per als cursos 2021-2022 i 2022-2023.

Aquestes mateixes fonts asseguren que el format de les esmentades proves es mantindrà igual que l’any passat, en considerar-se que els alumnes han tingut dos cursos especials com a conseqüència de la COVID i que, per tant, en els exàmens d’accés a la Universitat es mantindrà l’excepcionalitat.

AIXÍ VAN SER LES DOS ÚLTIMES EBAU

L’ordre ministerial de l’última EBAU (la realitzada el 2021) contempla, igual com ja va succeir a l’estiu de 2020 pel COVID-19, que només hi haurà "una única proposta d’examen amb diverses preguntes", però els alumnes podien elegir, dins d’un nombre determinat prèviament per l’òrgan competent, quines preguntes contestar. D’aquesta manera, el nombre de preguntes es fixa, segons el text, de manera que "permeti a tot l’alumnat assolir la màxima puntuació en la prova, amb independència de les circumstàncies en les quals aquest pogués haver tingut accés a l’ensenyament i l’aprenentatge durant la suspensió de l’activitat lectiva presencial".

Respecte al tipus de preguntes que contenen els exàmens, l’ordre recull que cadascuna de les proves consta de "preguntes obertes i semiobertes que requeriran de l’alumnat capacitat de pensament crític, reflexió i maduresa". Però a més d’aquests tipus de qüestions, es podran utilitzar també preguntes d’opció múltiple, és a dir, de tipus test, "sempre que en cada una de les proves la puntuació assignada al total de preguntes obertes i semiobertes assoleixi com a mínim el 50%".

tracking