SEGRE

LLEIDA

Salut preveu la tercera dosi per als més grans de 50 a mitjans de gener

No es vacuna els menors de 5 anys perquè tenen una resposta immune robusta que neutralitza el virus || Argimon demana verificar el certificat Covid amb el DNI

Persones fent cua ahir per vacunar-se al nou espai de l’avinguda de les Garrigues.

Persones fent cua ahir per vacunar-se al nou espai de l’avinguda de les Garrigues.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va donar ahir per fet que les terceres dosis de la vacuna contra la Covid s’acabaran posant a tota la població adulta, una vegada es rebi l’aprovació dels organismes reguladors, i preveu que s’administrin a la franja de 50 a 59 anys a mitjans de gener. El conseller va assenyalar a TV3 que les terceres dosis són “una prioritat” i que ara cal continuar administrant-les als majors de 60 anys. Respecte a la vacunació infantil, que s’inicia dimecres, Argimon preveu que dilluns o dimarts ja es pugui demanar cita prèvia.

Va afirmar que la seua immunització “pot ajudar molt a la cobertura poblacional i la vida escolar”. També va deixar clar que la vacuna és segura i que el benefici-risc és “favorable”. Pel que fa a una possible vacunació als menors de 5 anys, no hi ha resultats en aquesta franja d’edat.

A més, els més petits tenen una resposta immunitària innata molt robusta i un nadó sense cap patologia neutralitza el virus, segons va destacar ahir a RAC1 el pediatre Toni Soriano, assessor del comitè científic del Govern.Sobre el certificat Covid, Argimon va descartar que es demani als nens de 5 a 11 anys, almenys ara per ara. Va argumentar que és una mesura per la qual han apostat quan tothom ha tingut l’oportunitat de vacunar-se i que encara passaran setmanes fins que aquests nens puguin tenir la pauta completa.El conseller també va avançar que volen incloure en pròximes resolucions que, amb el passi Covid, s’hagi de mostrar el DNI o un document acreditatiu perquè l’establiment pugui assegurar que es tracta de la persona titular del certificat.Finalment, va demanar no fer sopars d’empresa per Nadal per evitar contagis, que preveu que continuïn creixent almenys en els pròxims deu dies. “Clarament [és millor no fer sopars de Nadal]”, va afirmar.

A l’espera de com evoluciona la situació, no es va oposar a dinar en família per les festes perquè “cal normalitzar Nadal tant com sigui possible”.

Lleida registra la xifra més alta d’ingressats per Covid en set mesos, 74

La regió sanitària de Lleida va registrar ahir la xifra rècord d’hospitalitzats per la Covid en els últims set mesos, amb 74, registre que no s’assolia des del 12 de maig durant el descens de la cinquena onada. Són dos més que dijous, entre les quals n’hi ha un d’entre 10 i 19 anys.

Per altra banda, el nombre de crítics va augmentar a 10, amb un més. Al Pirineu, en canvi, hi havia dos ingressats menys, amb quatre, però a Catalunya n’hi havia 34 més, amb 939, i es van tornar a superar les 200 persones a l’UCI, amb 214 (+16). El departament de Salut va notificar 4.583 casos, 260 a Ponent i 73 al Pirineu, i 9 morts, cap a la província.A diferència de les últimes setmanes, el risc de rebrot va baixar, segurament perquè encara no s’han registrat les conseqüències del macropont de desembre i a Catalunya era de 469 punts (-20); al pla de Lleida de 651 (-36) i al Pirineu de 649 (-22).

La velocitat de propagació del virus amb prou feines va variar a les tres zones i l’Rt era d’1,31; 1,20 i 1,44, respectivament.En paral·lel, el nombre d’alumnes confinats als centres educatius de Lleida va baixar en 229, amb 2.342 aïllats. El col·legi del Carme d’Alcoletge i l’institut La Salle de la Seu són els que tenen més estudiants confinats, amb 121 cada un.Així mateix, el ministeri de Sanitat va notificar 17.012 nous contagis, seixanta morts i la incidència es va situar en els 323,07 casos de Covid per cada 100.000 habitants, 17 punts més que dijous.

Més comunitats amplien l’ús del certificat Covid

A les portes de les festes nadalenques, la majoria de les comunitats autònomes aposten per mantenir el passaport Covid i fins i tot estendre’n l’ús, com Euskadi, Aragó, Galícia i Múrcia, que ahir va obtenir l’aval judicial per sol·licitar-lo al lleure nocturn.

A Aragó, per exemple, a partir de demà serà obligatori per a esdeveniments i accés a establiments públics de diferent índole, com gimnasos, hospitals, cines o restaurants.

Vacuna obligatòria a Alemanya per a personal sanitari

El parlament alemany va aprovar ahir la vacunació obligatòria contra la Covid per al personal sanitari i de residències d’ancians, que tindrà fins al març del 2022 per presentar el corresponent certificat. La supervisió de la mesura quedarà en mans de l’ocupador, que en cas de no comptar amb el corresponent certificat haurà d’informar l’Oficina de Salut local i prohibir a l’empleat l’accés al lloc de treball.

Quarantena per a viatgers d’alguns països d’Àfrica

El Govern central va prorrogar ahir fins al 26 de desembre vinent la quarantena obligatòria als passatgers que arribin en vol des de qualsevol aeroport situat en països africans en alt risc per coronavirus a qualsevol aeroport espanyol, amb o sense escales intermèdies. A més, davant la proximitat amb els països afectats inicialment, sobretot per la variant òmicron, s’han inclòs Malawi i Zàmbia en aquesta llista de països.

tracking