SEGRE

POLÍTICA ECONOMIA

La falta de pressupost a la Paeria de Lleida posa en perill captar fons europeus

La Paeria assegura que “Lleida no pot permetre's aquest escenari”, de forma que és necessari aprovar els comptes || Els primer plans ja tenen l'aval inicial

Imatge del ple de divendres passat, en el qual es va tombar el projecte de pressupost del 2022.

Imatge del ple de divendres passat, en el qual es va tombar el projecte de pressupost del 2022.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La no-aprovació del pressupost de la Paeria per al 2022 pot fer perillar que la ciutat rebi fons europeus com els Next Generation. Això es deu al fet que al document de comptes de l’any que ve es contempla la inversió que podria arribar d’Europa, valorada en uns 16,5 milions d’euros, motiu pel qual l’alcalde, Miquel Pueyo, va optar divendres per sotmetre’s a una qüestió de confiança al no poder aprovar el pressupost en lloc de prorrogar els comptes del 2021, que no contemplen cap inversió d’Europa. En el cas que el ple avali la seua gestió, automàticament s’aprovarien els comptes, però si això no ocorregués l’oposició tindria un mes per a una moció de censura.

Si aquesta no prosperés, Pueyo i el pressupost quedarien ratificats. No obstant, en el cas que s’arribés a aquest últim escenari, els comptes no s’aprovarien fins al febrer. La no-aprovació del pressupost es produeix arran que PSC, PP i els edils no adscrits hi votessin en contra i el Comú, antic soci de govern d’ERC i Junts, es desmarqués a última hora i s’abstingués, trencant així el pacte que va firmar fa tres setmanes en el qual es comprometia a recolzar els comptes.

L’equip de govern va assegurar ahir que no es planteja “de cap manera” que la ciutat no pugui rebre els fons europeus, ja que “Lleida no pot permetre’s aquest escenari”. En aquest sentit, reconeix que rebre’ls “evidentment passa per tenir pressupost per al 2022 i estem convençuts que al final el tindrem”. Al seu torn, asseguren que el primer paquet de projectes que van presentar per optar als fons Next Generation, com crear una zona de baixes emissions a Ronda o renovar els parquímetres, “han estat admesos provisionalment”, que podrà suposar un impacte “de més de 16 milions d’euros”.

Precisament, l’Estat espanyol va anunciar ahir que els municipis de més de 50.000 habitants poden optar a un altre paquet d’ajuts de 92,77 milions centrats en la digitalització i modernització.Paral·lelament, ahir la secció local d’ERC va mostrar el seu suport a Pueyo i va acusar el Comú d’haver comès “una greu irresponsabilitat política” al no donar suport als comptes i això “afectarà la confiança per a futures negociacions”. Sobre la qüestió de confiança a l’alcalde, el cap de l’oposició, el socialista Fèlix Larrosa, va dir que “estem a l’esera que ens truqui, si vol, Esquerra per parlar. Ells tenen l’embolic i ells han de resoldre’l”, va concloure.

Per la seua part, el portaveu del PP, Xavi Palau, va demanar actuar “amb sentit de ciutat”, però va deixar clar que “els socis preferents del govern són el Comú i el PSC, no nosaltres, i entenem que és amb ells amb qui ha de negociar primer”.

tracking