SEGRE

ESNOTICIA

La demanda de tests d'antígens a Lleida es dispara per Nadal

La proximitat de Nadal i dels sopars familiars o d'empresa ha provocat un augment de la demanda de tests d'antígens de la Covid a les farmàcies de Lleida, que en alguns casos tripliquen les vendes de setmanes. No obstant, els farmacèutics asseguren que, malgrat l'augment de demanda dels tests, l'estoc està garantit.

Una empleada de la farmàcia Anadón Solé mostra alguns tests d’antígens a un client, ahir.

Una empleada de la farmàcia Anadón Solé mostra alguns tests d’antígens a un client, ahir.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La demanda de tests d’antígens del coronavirus a les farmàcies de Lleida s’ha disparat en les últimes setmanes. Un fet que els farmacèutics atribueixen que són molts els que “volen anar als sopars o dinars de Nadal, siguin de treball o familiars, tranquils i sabent que no estan infectats”.

En funció de la farmàcia, les vendes d’aquest producte s’han doblat o fins i tot triplicat respecte a fa uns mesos i també supera “amb escreix” la demanda que hi havia per aquests tests a l’inici de l’estiu i en el desconfinament de primavera del 2020. I és que els tests d’antígens, el preu dels quals oscil·la entre els 5 i els 8 euros aproximadament, són la manera més ràpida per detectar si s’està infectat de Covid. No obstant, no és el mètode més infal·lible per saber si s’està sa, ja que tenen un marge d’error que, per exemple, les proves PCR no presenten.“La demanda d’antígens ha crescut molt en les últimes setmanes”, assegura un responsable de la farmàcia Garrós de Lleida, que detalla que la majoria dels clients que ho demanen són “persones que tenen dinars d’empresa o familiars, que se’n van de viatge o tenen fills en centres on ha sortit algun positiu”.

L’augment de la demanda va arribar “arran que entrés en vigor el certificat Covid en bars i restaurants i creiem que la tendència seguirà a l’alça fins Nadal”. Per la seua part, a la farmàcia Anadón Solé de la capital asseguren que “aquests últims dies hem doblat la demanda de tests d’antígens que teníem normalment i s’ha triplicat respecte a l’auge que hi va haver pel desconfinament”. En el seu cas, “la majoria dels que ho demanen són persones que volen anar segures als sopars de Nadal que no tenen el virus”.

Al seu torn, reconeixen que “en algunes farmàcies de pobles ja comencen a escassejar, especialment les que depenen de comandes de la Generalitat, però a Lleida ciutat el subministrament de tests d’antígens està garantit”. A la farmàcia Baquero de Lleida també la demanda de tests s’ha duplicat i anirà a més, “però podem fer-hi front encara que augmenti l’interès els pròxims dies”.

La província ja té noranta hospitalitzats i Catalunya depassa el miler

El número d’hospitalitzats a la regió sanitària de Lleida va assolir ahir les 83 persones, nou més que dissabte, segons el departament de Salut. Aquesta és la xifra més elevada d’ingressats des del 9 de maig d’aquest mateix any, quan també es va arribar als 83. Si a aquests sumem els set hospitalitzats que hi ha a la regió del Pirineu i Aran, un més que dissabte, el total de la província assoleix els noranta. No obstant, el nombre de crítics es manté en la desena, tots a la regió sanitària de Lleida. En el conjunt de Catalunya la situació tampoc no és millor, ja que ahir es va superar el miler d’ingressats amb 1.013, que són 37 més que dissabte, mentre que els pacients crítics van pujar en tres, amb 237. D’altra banda, ahir es van comptabilitzar 267 nous positius a la província, la majoria d’ells a la regió del pla amb 223, però no es va comptabilitzar cap mort, de manera que a Lleida es mantenen les 715 defuncions des de l’inici de la pandèmia, mentre que al Pirineu i Aran aquesta xifra se situa en els 165. Respecte als indicadors epidemiològics, ahir van baixar tots en ambdós regions lleidatanes. Al pla el risc de rebrot es va reduir 27 punts (648), mentre que la velocitat de propagació del virus (Rt) va caure set dècimes (1,10). Per la seua part, a la regió del Pirineu i Aran el rebrot va baixar 31 punts respecte a dissabte (713) i l’Rt també va descendir 8 dècimes (1,37).

tracking