SEGRE

La vacuna contra la covid per a infants ja està a Espanya

Aquesta primera remesa de dosi començarà a administrar-se dimecres

El punt de vacunació de Lleida situat a l'avinguda Garrigues.

El punt de vacunació de Lleida situat a l'avinguda Garrigues.Ramon Luz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Sanitat ha informat que aquest dilluns al matí ha arribat 1,362 milions de dosi de la vacuna contra la COVID-19 de Pfizer/BioNTech per a la població de 5 a 11 anys. Aquesta primera remesa, que es distribuirà per criteris de població diana entre totes les comunitats i ciutats autònomes, començaran a administrar-se aquest dimecres, 15 de desembre, a tot Espanya.

Tal com consta en les recomanacions del Ministeri, es començarà preferiblement per les persones d’alt risc i les cohorts de més edat (10 i 11 anys). L’interval entre dosi serà d’almenys 8 setmanes per "aconseguir millor resposta immune i millor perfil de seguretat". Igual com en adults, després de rebre la vacunació s’ha d’observar la persona vacunada durant 15 minuts, per detectar reaccions immediates. En nens amb antecedent d’una reacció al·lèrgica greu, independentment de la causa, es mantindrà un seguiment fins 30 minuts després de la vacunació.

La població infantil d'entre 5 i 11 anys amb antecedent d’infecció per COVID-19, independentment de la data de confirmació, es vacunarà de la següent manera: amb una sola dosi a partir de les 4 setmanes després del diagnòstic de la infecció o data d’inici de símptomes. En el cas de tenir infecció després d’haver rebut la primera dosi, es completarà la pauta amb una segona dosi després de la recuperació i quan hagin transcorregut 4 setmanes de la infecció, mantenint també l’interval de 8 setmanes respecte a la primera dosi.

En els assajos clínics, la presentació pediàtrica de la vacuna de Pfizer/BioNTech ha mostrat una eficàcia davant la COVID-19 simptomàtica del 90,7 per cent i una reactogenicitat (reaccions adverses) més baixa que en el grup de 16 a 25 anys.

tracking