SEGRE

ESNOTICIA

Lleida arriba als 100 ingressats per la Covid, però són més lleus per la vacuna

Lleida i el Pirineu ja han arribat al centenar d'ingressats per la Covid, però només 10 són a l'UCI perquè la vacuna evita que els malalts estiguin greus. A més, dos terços dels que estan crítics no estan vacunats. En paral·lel, ja es pot demanar cita per a la vacunació infantil, que arranca demà per a 31.000 lleidatans de 5 a 11 anys.

Boicot al punt de vacunació - Un grup de vàndals o antivacunes va segellar ahir les portes del punt de vacunació de Lleida ciutat amb silicona. Fonts del departament de Salut van explicar que se’l van trobar a primera hora i que també hi havi ...

Boicot al punt de vacunació - Un grup de vàndals o antivacunes va segellar ahir les portes del punt de vacunació de Lleida ciutat amb silicona. Fonts del departament de Salut van explicar que se’l van trobar a primera hora i que també hi havi ...MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les regions sanitàries de Lleida i del Pirineu van arribar ahir als 100 ingressats per la Covid, amb 91 al pla (+8) i 9 al Pirineu (+2), però només deu eren a l’UCI, ja que la vacuna evita patir una Covid greu. Així ho va explicar ahir el cap de l’UCI de l’hospital Arnau de Vilanova, Jesús Caballero. “Hi ha molta incidència de casos i els ingressos creixen, però a l’UCI no arriba la mateixa proporció de malalts que abans per l’efecte protector de la vacuna de tenir una malaltia greu”, va afirmar. Caballero també va explicar que dos terços dels crítics no estan vacunats i els que sí que ho estan tenen una malaltia de base o el sistema immune feble. “Hi ha més freqüència d’emmalaltir greument entre els que no estan immunitzats”, va assenyalar.

A Catalunya, hi havia 1.078 ingressats (+65), dels quals 242 eren a l’UCI (+5) i la directora del CatSalut, Gemma Craywinckel, va dir que “no sabem fins on podrem aguantar sense aplicar més mesures”. Per evitar saturar els sanitaris, les proves es faran fora dels centres d’atenció primària, als espais annexos o punts habilitats, es reduiran les trucades de control als que estan en quarantena i es farà tests d’antígens als contactes en lloc de PCR.

Així mateix, ja es pot demanar cita prèvia per a la vacunació de la canalla de 5 a 11 anys, que arranca demà per a gairebé 31.000 lleidatans, i a Lleida ciutat se’ls vacunarà a l’hospital Sant Joan de Déu. Els altres punts seran la Fira de Mollerussa i l’Espai MerCAT de Tàrrega, mentre que al Pirineu es farà als CAP. Primer arribaran 13.300 dosis.

D’altra banda, el departament d’Educació va informar que el col·legi d’Alàs i Cerc està tancat per la Covid, amb tretze alumnes aïllats, mentre que a tota la província eren 2.137 els confinats.

tracking