SEGRE

PAERIA POLÍTICA

Miquel Pueyo obre contactes per guanyar la confiança i el regidor González, disposat a negociar

El PSC espera que ERC i Junts “moguin fitxa” per decidir la seua postura i no descarta cap escenari || L'equip de govern en té prou amb una sola abstenció o vot positiu per aprovar els comptes

Imatge del ple de divendres passat, en el qual no es va aprovar el pressupost de l’any que ve.

Imatge del ple de divendres passat, en el qual no es va aprovar el pressupost de l’any que ve.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El govern municipal va començar ahir una ronda de contactes amb l’oposició per abordar la qüestió de confiança a què se sotmetrà l’alcalde, Miquel Pueyo, després de no poder aprovar el pressupost del 2022. Així ho van assegurar fonts municipals, que van precisar que ahir Pueyo es va reunir “amb tots els grups i regidors no adscrits” del consistori per conèixer-ne la postura i entaular una possible negociació per ratificar l’alcalde i, d’aquesta manera, donar llum verda als comptes municipals. De moment, la postura del govern d’ERC i Junts és esperar, ja que “encara no hem pres cap decisió” sobre si buscaran acords alternatius per superar la qüestió de confiança i evitar qualsevol possible moció de censura.

L’equip de Pueyo en tindria prou amb aconseguir l’abstenció d’un sol regidor per convocar un ple extraordinari, com ja va fer divendres passat, i aprovar el pressupost. S’ha de recordar que l’alcalde va anunciar que la qüestió de confiança es faria després de les festes de Nadal, de manera que encara disposa de tres setmanes per evitar-la. En aquest sentit, des de l’equip de govern van assenyalar que encara no han decidit si optaran per aquesta alternativa, ja que de moment “molts dels regidors de l’oposició amb qui ens hem reunit ens falta un retorn sobre la seua intenció de vot”.

Per la seua banda, el cap de l’oposició, el socialista Fèlix Larrosa, va assenyalar que de moment “no sabem si hi haurà qüestió de confiança o no, però el govern té moltes possibilitats i no donem res per fet”. Va afegir que ahir al migdia es va reunir amb Pueyo per tractar aquesta qüestió, però va recalcar que “és el govern el que ha de moure fitxa i, a partir d’aquí, nosaltres decidirem”.

D’altra banda, el regidor no adscrit Sergio González, que fins al febrer va ser membre de l’equip de govern per Junts, va assegurar ahir que la seua disposició és “poder arribar a una negociació i assolir un acord. Jo intentaré exposar una sèrie d’inversions sense tancar-me a cap possibilitat, però el primer és parlar-ho”, va recalcar.

Al seu torn, la també no adscrita Ángeles Ribes es va mostrar taxativa, “Pueyo no ha de seguir com a alcalde”, però va incidir que “l’alternativa l’han de portar altres partits, no jo”. El pressupost de l’any que ve va ser rebutjat aquest divendres passat per un vot de diferència: hi va haver dotze vots a favor, tretze en contra i dos abstencions, les del Comú.

Un cas inèdit a Lleida però sense opció viable de moció de censura

El de divendres va ser el primer ple extraordinari per aprovar el pressupost municipal que no prospera en la història recent de la Paeria. Davant d’aquesta inèdita situació, el govern d’ERC i Junts té tres alternatives: prorrogar el pressupost, buscar un acord a última hora o sotmetre l’alcalde a una qüestió de confiança. Pueyo va optar per aquesta última, anunciant que faria un ple extraordinari després de Reis per ratificar o reprovar la seua figura. En el cas que el ple avalés la seua gestió, els comptes quedarien aprovats. En cas contrari, l’oposició comptaria amb un mes per presentar una moció de censura. No obstant, si aquesta no prospera, tant l’alcalde com els comptes quedarien ratificats. S’ha de recordar que la no-aprovació del pressupost ve arran del fet que el Comú, exsoci de govern, es va abstenir quan havien firmat un acord amb Junts i ERC per donar-hi el seu vot favorable.

tracking