SEGRE

INSTITUCIONS ECONOMIA

La UdL augmenta en 4,1 milions el pressupost, però necessita més recursos

La universitat demana més diners al Govern

Imatge d’arxiu de l’edifici del Rectorat de la UdL.

Imatge d’arxiu de l’edifici del Rectorat de la UdL.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de govern de la Universitat de Lleida (UdL) va aprovar ahir la proposta de pressupost de la institució per al 2022. Aquest ascendeix fins als 97.274.729,96 euros, la qual cosa representa un augment de 4,1 milions respecte a l’exercici anterior. No obstant, el gerent de la UdL, Ramon Saladrigues, va precisar que “la millora de les transferències corrents de la Generalitat no arriba a compensar el creixement vegetatiu de les despeses de personal dels últims cinc anys amb el model de finançament actual, per la qual cosa serà necessari que la Generalitat contempli increments addicionals els pròxims anys perquè les universitats puguem encarar els reptes que tenim al davant”.

En aquest sentit, la UdL adverteix des de fa diversos anys que la Generalitat hauria d’augmentar l’aportació per garantir la seua estabilitat, ja que l’any 2019 va estar a punt d’entrar en dèficit per primera vegada i la va obligar a retallar departaments per estalviar i mantenir la plantilla de llavors. Pel que fa al pressupost actual, que haurà de ser ratificat divendres pel Consell Social de la UdL, el projecte aprovat ahir dimarts preveu un increment dels ingressos tant per l’augment de crèdits en les matriculacions com per l’aportació de la Generalitat. Respecte a les despeses, l’àrea de personal, la d’inversions per a activitats docents i d’investigació i les de transformació digital concentren el 95 per cent de la despesa.

Per la seua part, el rector de la UdL, Jaume Puy, va manifestar que fins al març no se sabrà si la universitat tanca aquest any amb dèficit, però va confiar que no serà així. “Hem rebut l’ajuda d’1,1 milions d’euros i d’uns altres 345.000 euros del Govern i juntament amb altres mesures nostres, esperem tancar sense dèficit.”

tracking