SEGRE

ESNOTICIA

Gran arrancada de la vacunació infantil a Lleida, amb 4.500 cites ja reservades

Uns 520 nens hi acudeixen el primer dia i els ambulatoris també vacunaran

El Jordi, rebent la vacuna a Lleida.

El Jordi, rebent la vacuna a Lleida.Magdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La vacunació contra la Covid per a nens de 5 a 11 anys ha començat a Lleida amb molt bona resposta, ja que hi ha 4.500 cites reservades. El primer dia, es van vacunar 400 menors a Lleida, Tàrrega i Mollerussa i 120 al Pont de Suert, la Pobla de Segur i Aran. Salut demana tranquil·litat als pares i destaca que la vacuna els protegirà del virus.

La vacunació contra la Covid a nens de 5 a 11 anys va arrancar ahir amb molt bona resposta a Lleida i amb moltes emocions entre els més petits, des dels que estaven molt contents per poder vacunar-se “per fi” fins als que hi van anar amb una mica de por a les agulles.

Aquest primer dia, es van vacunar quatre-cents menors a la regió sanitària de Lleida i 120 a la de l’Alt Pirineu i Aran. “Qualifiquem l’arrancada d’excel·lent, amb una molt bona resposta per part de les famílies”, va explicar ahir Eloïsa Setó, infermera responsable de la vacunació a la regió sanitària de Lleida, que va afegir que “el ritme de reserves és molt bo”. I és que de les 5.500 cites que hi havia disponibles fins al 31 de desembre al pla de Lleida, ja n’hi ha 4.000 de reservades, mentre que al Pirineu hi ha 500 cites agafades.

A la província hi ha prop de 31.000 nens de 5 a 11 anys.A Ponent, a més del nou punt de vacunació pediàtric a la capital, l’hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida, també es vacuna a l’Espai MerCAT de Tàrrega i Fira de Mollerussa, però Setó va dir que de manera progressiva també s’hi aniran afegint els Centres d’Atenció Primària (CAP). De fet, al Pirineu es fa als ambulatoris i ahir es van vacunar cinquanta nens al del Pont de Suert, quaranta al d’Aran i trenta al de la Pobla de Segur.Molts dels nens que van anar al Sant Joan de Déu Terres de Lleida van explicar que desitjaven vacunar-se per no haver de confinar-se més, no posar-se malalts, no encomanar els seus avis o perquè tota la família ja estava vacunada. Per la seua part, els pares ho tenien molt clar: “S’ha de fer.”Setó també va explicar respecte als menors que són d’alt risc davant la Covid, que “els seus pares podran demanar cita prèvia quan els seus metges els ho recomanin”.

La responsable de la vacunació a Lleida va voler enviar un missatge tant als petits com als seus pares, “que no s’han d’enganyar”. “Estigueu tranquils. Una vegada sortiu dels punts de vacunació estareu molt més protegits de la Covid que quan hi vau entrar.” Va recalcar que “els professionals sanitaris coneixem la població pediàtrica, les seues necessitats i com l’hem de tractar i cuidar”, i va afegir que la dinàmica en la seua vacunació és diferent, ja que es necessita més temps i que els espais siguin còmodes i agradables.

Finalment, va instar qualsevol persona que vagi a vacunar-se a demanar cita prèvia “per tenir una millor organització”. La vacunació infantil també va començar ahir amb bona acollida a la resta de l’Estat. A Catalunya, s’han demanat més de 82.000 cites.

Els més petits són els que lideren la incidència de contagis des de fa dos mesos.

«És molt important vacunar-se per com està la pandèmia»

Ester Miguel i Óscar Muñoz. Lleida, 10 anys

L’Ester va decidir demanar cita prèvia per vacunar el seu fill Òscar de 10 anys perquè “tal com està la pandèmia és molt important fer-ho” i perquè els adults ja ho han fet. “Durant aquest temps també ens deia que tota la família ja estava vacunada i ell era l’únic que no”, va explicar la seua mare.

Per això, l’Òscar, poc abans de rebre la primera dosi, va dir que ja volia vacunar-se “per no contagiar-me de la Covid”, encara que també es va mostrar satisfet a causa que una vegada tingui la pauta completa no haurà de confinar-se si és contacte estret d’un company de classe o familiar.

«Ja volia fer-ho per protegir-me i no haver d’aïllar-me»

Daniel Cónsul. Guissona, 11 anys

“Vaig demanar cita per vacunar-me perquè possiblement ens n’anirem de viatge per vacances i demanen que estiguis vacunat. La vacuna se m’ha posat bé, no m’ha fet mal res.

M’he hagut d’esperar entre 10-15 minuts i si em trobava bé, ja podia anar-me’n. Estava convençut de vacunar-me, penso que és important perquè així et protegeixes de la Covid, ja que a ningú no li agrada estar dies reclòs a casa sense poder fer res”.

«La vacuna ha anat bé, encara que m’ha fet una mica de mal»

Blanca Pujal. Tàrrega, 11 anys

“La vacuna ha anat bé encara que em quan m’han punxat m’ha fet una mica de mal. Vaig demanar cita el primer dia que van obrir, a les 14.15 hores aproximadament, i crec que vaig ser de les primeres. Estava convençuda de vacunar-me perquè crec que ens ajudarà a tots a continuar lluitant contra la pandèmia de la Covid.”.

La por de la punxada va afectar nombrosos nens.

La por de la punxada va afectar nombrosos nens.L. PEDRÓS

tracking