SEGRE

SERVEIS ELECTRICITAT

Protesta per l'“estafa” de la pujada del preu de la llum

Unes cent persones es concentren a Ricard Viñes i demanen expropiar les elèctriques || 20 entitats donen suport al manifest

En la protesta van encendre espelmes per recordar les víctimes de la pobresa energètica.

En la protesta van encendre espelmes per recordar les víctimes de la pobresa energètica.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un centenar de persones es van concentrar ahir a la plaça Ricard Viñes per protestar contra l’“estafa” de la pujada del preu de la llum. Una protesta que van convocar la Federació d’Associacions de Veïns (FAV), la Marea Pensionista, Mariola en Moviment, Lleida Social i l’Associació Senegalesa de Lleida, que a més van elaborar un manifest que han subscrit un centenar de persones i una vintena d’entitats. La protesta va començar poc després de les set de la tarda i els assistents van encendre espelmes “en record de totes les víctimes de la pobresa energètica”.

L’acte va continuar amb la lectura del manifest de les entitats organitzadores, que van recalcar que “l’últim any la factura de la llum ha pujat un 44 per cent” i van apuntar que els preus històrics de la llum es deuen a “l’ombra d’una màfia de grans multinacionals que controlen el 90 per cent del sistema elèctric espanyol” (més informació a la pàgina 21). Per això, van instar les administracions a “garantir de manera justa l’accés als mitjans més elementals”, que veuen “incompatible amb el fet que aquests estiguin privatitzats al servei d’uns quants oligarques”. Van exigir “agafar amb les mans el que és de tots: les grans empreses energètiques han d’expropiar-se per posar-les al servei del poble”.

En l’acte es va recordar les quatre víctimes de l’incendi en un local okupat de Barcelona fa unes setmanes.

tracking