SEGRE

PANDÈMIA RESTRICCIONS

Sis controls diaris de la Urbana de Lleida en bars pel passaport Covid

La Policia Local no ha imposat cap sanció || Revisen que els establiments tinguin el sistema de validació del certificat i els cartells informatius

Urbans ahir durant una inspecció en un establiment del carrer Pi i Margall.

Urbans ahir durant una inspecció en un establiment del carrer Pi i Margall.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana ha efectuat mitja dotzena d’inspeccions aleatòries al dia per comprovar l’ús correcte del certificat Covid-19 en restaurants, bars i locals d’oci nocturn, encara que fins ahir al migdia no havia obert actes en aquest sentit. En concret, aquest dissabte a la nit la Unitat d’Investigació i Policia Administrativa (Unipa) de la Urbana va practicar vuit d’aquests controls, dimarts sis i ahir sis més. Fonts de la Paeria van explicar que els agents comproven que els establiments tenen col·locat en una zona visible de l’entrada un cartell en el qual s’informa de la normativa sanitària i que tenen el sistema tecnològic necessari per comprovar els certificats Covid-19, necessaris per poder accedir al local.

Quan va entrar en vigor l’ús del passaport Covid, Interior va explicar que se sancionaria aquells establiments que no el demanin, en aplicació del decret llei 30/2020 del 4 d’agost pel qual s’estableix un règim sancionador específic per l’incompliment de les mesures de prevenció i contenció sanitàries per fer front a la Covid. Segons el decret, les sancions poden ser lleus, que van dels 100 als 3.000 euros; greus, dels 3.001 als 60.000, i molt greus, fins als 600.000 euros. En aquest sentit, el conseller Joan Ignasi Elena va assegurar que “la policia actuarà” si no es compleix amb aquest requisit i, en el cas que s’arribi a multar, la sanció seria per al propietari del local.

A les inspeccions aleatòries s’afegeixen les crítiques dels restauradors davant del col·lapse del sistema de validació del certificat Covid. La patronal de la restauració i de l’oci Fecasarm urgeix el Govern a millorar aquesta eina, atès que assegura que es col·lapsa en hores punta perquè genera un important trànsit de dades molt concentrat a determinades franges del dia. Reclama el llançament d’una aplicació i que la validació no hagi de realitzar-se a través de la pàgina web.

Així mateix, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va avançar recentment que el seu departament vol incloure en pròximes resolucions que, amb el passaport Covid s’hagi de mostrar el DNI o bé un document acreditatiu perquè l’establiment pugui assegurar que es tracta de la persona titular del certificat.

tracking