SEGRE

TRIBUNALS AGRESSIÓ SEXUAL

Dotze anys de presó per violacions a la seua neboda

El TSJC eleva tres anys la condemna imposada per l'Audiència de Lleida || Va abusar de la víctima des dels 11 fins als 16

El judici es va celebrar el passat 19 de maig a l’Audiència de Lleida.

El judici es va celebrar el passat 19 de maig a l’Audiència de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En una decisió poc habitual, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha elevat tres anys, de nou a dotze, una condemna per violació de l’Audiència de Lleida. Concretament, imposa dotze anys de presó per a un home que va ser condemnat el juny passat per haver violat la seua neboda des que la víctima tenia 11 anys fins que va complir els 16, moment en què la noia ho va explicar als pares. El TSJC ha estimat el recurs de l’acusació particular, al qual es va adherir parcialment la Fiscalia, i eleva la pena de 9 a 12 anys de presó la condemna per un delicte continuat d’agressió sexual.

L’Audiència va aplicar al condemnat la circumstància atenuant de reparació del mal perquè va consignar 12.000 euros abans de la celebració del judici. Tanmateix, el TSJC no aplica aquest atenuant, per la qual cosa el condemna a dotze anys. A més, eleva la indemnització de 20.000 a 80.000 euros.

Es dona la circumstància que la sentència encara no és ferma i pot ser recorreguda al Tribunal Suprem. L’Audiència de Lleida, com ara el TSJC, ha considerat provat que l’acusat va utilitzar la violència i la intimidació per sotmetre la víctima a agressions sexuals continuades que van començar el 2013, quan ella tenia 11 anys –ell, 51– i que van continuar fins als 16, quan la noia va decidir explicar-ho. El tribunal lleidatà va concloure que els fets eren constitutius d’un delicte continuat d’agressió sexual a menor de 16 anys amb els agreujants d’accés carnal i de superioritat, ja que es va fer valer de la relació familiar.La jove va relatar al judici episodis de violacions “brutals” quan només tenia 11 anys i va assenyalar que el seu oncle l’amenaçava perquè no ho expliqués dient-li que faria el mateix a la seua germana petita, que llavors tenia només 5 anys.

Es van produir a Lleida, Barcelona i Peníscola. La defensa va intentar anul·lar uns enregistraments on l’acusat admetia els fets. L’home es troba en presó preventiva des que va ser arrestat.

tracking