SEGRE

EDUCACIÓ BALANÇ

La UdL manté alumnes i omple el 94 per cent de les places de primer

Fins a 27 de les 49 titulacions de grau que ofereix estan al complet i només Lletres i la Politècnica han tingut vacants || El 57% dels alumnes són de la província

Vaga amb poc eco tret excepte a Educació - El seguiment de la vaga contra la reforma de la llei d’Universitats va tenir un seguiment desigual a la UdL. A la facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social va ser del 80%; a Dret, ADE i Turism ...

Vaga amb poc eco tret excepte a Educació - El seguiment de la vaga contra la reforma de la llei d’Universitats va tenir un seguiment desigual a la UdL. A la facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social va ser del 80%; a Dret, ADE i Turism ...S.C.D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Universitat de Lleida ha cobert el 93,8% de les places que tenia disponibles als primers cursos de grau i màster d’aquest any, amb 2.671 de 2.849. Una xifra que és un 0,6% més que l’any anterior, però que en el conjunt d’universitaris de tots els cursos baixa un 0,2%. Així ho va assegurar ahir la vicerectora d’Ordenació Acadèmica, Paquita Santiveri, que va fer una valoració “molt satisfactòria” d’aquestes dades i va recalcar que “no hem percebut una fuga d’estudiants a altres universitats ni un efecte advers de la pandèmia, per la qual cosa estem contents”.

Paral·lelament, aquest any la UdL ha omplert les places de primer de vint-i-set de les quaranta-nou titulacions, la qual cosa implica el 61 per cent del total. Per facultats, la d’Educació, Psicologia i Treball Social és la que més matriculats ha registrat aquest curs, amb 2.143, seguida de la de Dret, Administració d’Empreses i Turisme, amb 1.430. La segueixen l’Escola Politècnica Superior (EPS) i la d’Agrònoms (ETSEA), amb 1.160 i 1.130 respectivament, mentre que les de Medicina, Infermeria i Lletres han tingut entre 850 i 860 matriculats cadascuna.

En comparació amb les xifres de l’any passat, segons Santiveri “l’ETSEA és la que ha experimentat més augment, amb un 15,7%, i ha cobert la totalitat de places que oferia, seguida de les d’Educació, Dret, Medicina i Infermeria, que també les han omplert gairebé totes”. Les úniques facultats que no han cobert la totalitat de les places ofertes han estat les de “Lletres i EPS, però en aquesta última l’augment dels matriculats de primer curs ha estat del 4,5%”, va dir la vicerectora.Respecte als màsters i els doctorats, Santiveri va assenyalar que en els primers s’han cobert 529 de les 639 places que s’oferien, xifra que suposa un descens del 7,2% respecte a l’anterior, mentre que el total de matriculats en tots els cursos és de 887, un 2,8 menys que el curs anterior. Quant als doctorats, actualment hi ha 643 matriculats, però Santiveri va precisar que “la matriculació no es tancarà fins al febrer, per la qual cosa les xifres podrien variar, tot i que per ara l’augment és del 12 per cent”.Sobre la procedència dels estudiants de grau de la UdL, el 57,1% (4.804) són de la província de Lleida, una xifra similar a la del 2020, dels quals el 35% (2.940) són del Segrià.

Per altres comunitats autònomes, Aragó, amb 508, i el País Valencià, amb 209, són les que més alumnes tenen a la universitat. Finalment, aquest curs hi ha 143 estudiants d’altres països, la gran majoria dels quals (122) procedeixen del Principat d’Andorra i el segon país és Portugal, amb set.

Un matriculat a Geografia i tres a Filologia Catalana i Occità

Si bé la Universitat de Lleida (UdL) ha omplert totes les places de primer de més de la meitat dels graus, n’hi ha alguns en els quals el nombre d’inscrits és ínfim.

Un exemple és la titulació de Geografia, en la qual només hi ha hagut un matriculat per a les deu places que oferien, i el total d’inscrits en tots els cursos d’aquest grau és de setze. D’altra banda, la doble titulació de Geografia i Turisme també té només dos inscrits per a deu places. Paral·lelament, el doble grau de Filologia Catalana i Estudis Occitans amb Traducció té tres matriculats per a deu places i en tots els cursos només hi ha sis alumnes inscrits.En un altre ordre de coses, ahir la Generalitat i les universitats catalanes van acordar la nova programació triennal per al màster en formació al professorat de Secundària per als anys 2022-2025.

tracking