SEGRE

URBANISME BARRIS

Pla per permetre la construcció de 28 nous pisos al Barri Antic

Entre els carrers Cavallers, Sant Andreu, la Suda i la plaça dels Gramàtics

Vista de la zona on està prevista la construcció de nous habitatges.

Vista de la zona on està prevista la construcció de nous habitatges.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comissió d’Urbanisme de la Paeria de dilluns de la setmana que ve tramitarà una modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana de Lleida per poder construir 28 pisos nous al Barri Antic. En concret, es canvia la qualificació d’una illa compresa entre els carrers Cavallers, Sant Andreu, la Suda i la plaça dels Gramàtics i part de la de la cantonada del carrer Cavallers amb Sant Andreu i es delimita un polígon d’actuació urbanística (UA 101), amb una superfície de 1.263,90 metres quadrats. Aquest àmbit correspon als immobles ubicats als números 13A i 13B de la plaça dels Gramàtics, l’1, 3, 5 i 7 del carrer la Suda, el 5, 7, 9, 11 i 13 de Sant Andreu i 68, 70, 72, 74 i 78 de Cavallers.

Només dos de les 16 parcel·les estan edificades. Són els números 5, 8 i 9 de Sant Andreu i el 13, que fa cantonada amb el número 1 de la Suda. Els seus titulars són vint particulars, l’Empresa Municipal d’Urbanisme i la Paeria.

El sostre màxim de la superfície construïda és de 2.827,55 m² i s’estima que es podran fer 28 pisos. La Paeria justifica aquesta proposta “per la necessitat i l’interès general que hi ha de recuperar el Centre Històric, peça urbana capital per a la identitat, progrés i cohesió urbanística i social de la ciutat”.

El projecte per a les Basses, al ple d’aquest mes

El pla especial de les Basses d’Alpicat per recuperar el parc i habilitar-hi un càmping tornarà a passar dilluns de la setmana que ve per la comissió d’Urbanisme, pas previ per tornar a anar al ple després que el de l’octubre passat el deixés a sobre de la taula perquè els grups municipals poguessin analitzar-lo amb més deteniment.

Aquest projecte contempla crear un espai polivalent per a concerts i altres activitats i la reforestació del parc, tant de la part destinada a ús públic com la del càmping. Per a això, la Paeria preveu aprofitar una partida dels fons europeus Next Generation. També hi haurà dos espais per a aparcaments, un al costat de la carretera d’Osca que comptarà amb 62 places i un altre de molt més gran al costat de la zona esportiva del complex.Pel que fa al càmping, tindrà una superfície màxima d’uns 64.000 metres quadrats i comptarà amb diversos edificis de serveis, allotjaments i una granja escola.

tracking