SEGRE

TRIBUNALS POLÈMICA VEÏNAL

Porten la Paeria al jutge pel projecte de l'alberg de Pardinyes

L'Associació de Veïns i la Plataforma per la Residència al·leguen que no es pot tramitar per la via d'urgència || L'ajuntament afirma que ho ha justificat

Imatge d’arxiu d’una protesta contra l’alberg.

Imatge d’arxiu d’una protesta contra l’alberg.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Associació de Veïns de Pardinyes i la Plataforma en Defensa de la Residència d’aquest barri han portat la Paeria als tribunals per la redacció del projecte de l’alberg de temporers. Aquestes dos entitats, representades per l’advocat Pau Simarro, van presentar divendres passat un recurs contenciós administratiu als jutjats al·legant que la contractació de la redacció del projecte s’ha fet per la via d’urgència sense estar justificat. El consistori, per la seua part, afirma que la utilització d’aquesta via està justificada perquè si no es tramita d’aquesta forma es perdran els quatre milions d’euros que la Generalitat aportarà per a aquest projecte al superar-se els terminis previstos al conveni (vegeu el desglossament).

Val a recordar que el finançament de l’alberg per a temporers s’ha previst amb l’aportació de 4 milions d’euros per part de la Generalitat, 600.000 per part de la Paeria i 600.000 més per part de la Diputació. L’Associació de Veïns i la Plataforma en Defensa de la Residència d’aquest barri van interposar sengles recursos de reposició el passat 8 de novembre contra la resolució de la Junta de Govern de la Paeria que va aprovar el plec de clàusules administratives per a la contractació de la redacció del projecte de l’alberg. Aquesta tramitació es va fer per la via d’urgència sense justificació, segons els recurrents.

Un mes després de presentar aquests recursos de reposició, les dos entitats no han rebut cap notificació de la Paeria, per la qual cosa entenen que han de donar-los per desestimats i van acudir divendres passat al jutjat del contenciós administratiu. Les dos associacions entenen que “no s’acredita ni la urgència ni el compliment dels requisits” d’aquesta declaració d’urgència per part de la Paeria. Segons elles, “el fet que existeixin fons atribuïbles a un determinat projecte i es puguin perdre amb el pas del temps, per si sol, no justifica la declaració d’urgència”.

El consistori diu que es tramita urgent per no perdre 4 milions

Fonts municipals van comunicar ahir a aquest diari que la declaració d’urgència està degudament justificada perquè, en cas de no haver-se tramitat d’aquesta forma, es perdrien els 4 milions d’euros que aportarà la Generalitat per a aquest projecte, ja que no es podrien finalitzar les obres en els terminis estipulats al conveni. El Coordinador General i Econòmic de la Paeria va emetre un informe en el qual va justificar la urgència dels expedients derivats de la construcció de l’alberg de temporers. La Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Generalitat considera una raó d’interès públic que fa necessària l’acceleració de l’adjudicació d’un contracte per la via d’urgència l’interès econòmic de rebre o no perdre una subvenció, segons indica aquest informe.

tracking