SEGRE

USTEC demana tancar escoles amb molta incidència de covid per l'increment "exagerat" de casos

El departament d'Educació ho descarta i mantindrà el calendari escolar

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray.

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat USTEC·STEs ha reclamant al departament d'Educació que tanqui els centres educatius de manera "urgent i sense dilació" allà on la incidència sigui "greu". En un comunicat, ha justificat la mesura per l'increment "exagerat" de casos positius, tant entre l'alumnat com entre el personal, i el risc que aquesta situació comporta. Ha afegit que les dades oficials sobre l'augment dels casos són preocupants i "demostren que el contagi es produeix a les escoles". El sindicat ha demanat també no descartar endarrerir el retorn a les aules després de les vacances de Nadal. Fonts d'Educació han explicat que el calendari escolar es mantindrà, per tant l'últim dia de classe serà dimecres i el primer del segon trimestre el 10 de gener.

USTEC ha assegurat que els índex de transmissió s'han "disparat" de manera alarmant i no entén com encara no s'ha actuat. Ha considerat també que les mesures actuals als centres educatius no són ni adequades ni suficients i per això demana una revisió dels plans d'actuació amb la participació de la part social.

El sindicat ha defensat que l'educació ha de ser preferentment presencial però ha demanat "responsabilitat i coherència" als departaments de Salut i Educació per prendre les decisions que siguin necessàries per garantir la seguretat de la comunitat educativa.

tracking