SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Detingut per clavar una pallissa a la seua exparella a la sortida d'un bar de Lleida

El suposat agressor anava acompanyat per la seua actual nòvia i un amic de la víctima la va socórrer || Una altra dona denuncia agressions del marit durant anys

Vista de les dependències de la comissaria de la Guàrdia Urbana.

Vista de les dependències de la comissaria de la Guàrdia Urbana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana va detenir diumenge de matinada un home al carrer Comtes d’Urgell per clavar suposadament una pallissa a la seua exparella a la sortida d’un bar. Els fets van tenir lloc cap a les 5.00 hores, quan una dona es va presentar a la comissaria de la Urbana per denunciar el seu exmarit. Segons la víctima, de 23 anys, es trobava en un bar amb un amic i al sortir per anar cap a casa seua va ser abordada per la seua exparella i l’actual companya d’aquest.

La jove va denunciar que ambdós van començar a agredir-la, la van fer caure mentre li estiraven els cabells i, una vegada a terra, li van donar diverses puntades de peu en diferents parts del cos. Així mateix, l’amic de la jove va intercedir per evitar que la continuessin agredint. Una vegada presentada la denúncia, una patrulla de la Urbana es va desplaçar fins al domicili del presumpte agressor, al carrer Comtes d’Urgell, i va procedir a la detenció per un delicte de maltractament contra la seua exparella.

Es tracta del segon detingut durant el cap de setmana per violència masclista, després que dissabte fos arrestat un home de 44 anys al carrer Joan Baget, com va informar SEGRE diumenge. En aquest cas, la víctima també es va presentar a la comissaria de la Urbana, a les 9.00 hores, per denunciar que feia anys que patia contínues agressions i insults per part de la seua parella. La dona va relatar els agents que per por a la reacció del marit mai ho havia denunciat i que cada vegada es mostrava més violent cap a ella i els seus fills, per la qual cosa finalment va decidir presentar denúncia.

Els policies es van personar al domicili de la víctima i van detenir el marit per un delicte de maltractament. Dijous, la Urbana va detenir a la plaça de l’Escorxador un veí de Lleida de 47 anys acusat de trencar una ordre d’allunyament respecte a la seua exparella. La víctima va explicar que l’home l’esperava contínuament a la porta de casa seua, la seguia pel barri, la insultava i l’amenaçava.

Cinc denúncies al dia als jutjats lleidatans per violència masclista Els tribunals lleidatans van registrar un total de 449 denúncies per violència masclista entre els mesos de juliol i setembre, segons el Consell General del Poder Judicial, la qual cosa suposa una mitjana de gairebé cinc denúncies al dia, amb un lleuger augment respecte al 2020. En el mateix període, la Generalitat va assumir la tutela de 12 de menors d’edat a les comarques lleidatanes per ser víctimes directes o indirectes de la violència masclista que patien les mares a mans de les seues parelles o exparelles. El tercer trimestre, els jutges van rebre un total de 88 peticions d’ordres de protecció de víctimes de violència masclista, de la qual se’n van acceptar 52. En aquest període, els tribunals van jutjar 106 lleidatans per violència masclista, dels quals el 97,2% van acabar sent condemnats.

tracking