SEGRE

JUSTÍCIA PANDÈMIA

El brot de Covid al Centre Obert de la presó ja afecta divuit interns

Set d'ells donen positiu en el cribratge massiu

Imatge d’arxiu de l’entrada al Centre Obert de Lleida.

Imatge d’arxiu de l’entrada al Centre Obert de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El brot de Covid declarat al Centre Obert de la presó de Lleida afecta ja divuit interns després de les proves PCR que es van dur a terme divendres passat en el cribratge massiu que van fer a la totalitat dels usuaris del centre, segons van informar ahir fonts sindicals. El departament de Justícia va assenyalar ahir a aquest diari que en les proves d’aquest cribratge, al qual es van sotmetre una quarantena d’interns, han donat positiu 7 persones, que s’afegeixen a les 8 que ja s’havien comptabilitzat la setmana passada. Tanmateix, fonts sindicals van assenyalar que són 18 els interns que han donat positiu en aquest brot.

Onze d’ells estan confinats a la unitat Covid de la presó de Brians 2, mentre que uns altres set es troben al seu domicili. Justícia no va informar del nombre de treballadors que han donat positiu. Divendres eren dos.

El brot es va detectar dilluns passat, al donar positiu dos interns que havien tornat diumenge després d’un permís de cap de setmana. Representants sindicals van denunciar llavors que se seguia amb les sortides i entrades dels usuaris malgrat els casos detectats, per la qual cosa van sol·licitar a la conselleria de Justícia un cribratge massiu d’interns i treballadors, encara que finalment aquests últims van haver d’acudir als seus CAP per poder fer-se la prova, segons van assenyalar a aquest diari fonts sindicals. Així mateix, van reclamar que se suspenguessin les arribades d’interns d’altres centres catalans al Centre Obert de Lleida fins a “tenir controlada la situació”.A mitjans del mes de novembre passat es va declarar un altre brot de Covid a la presó de Ponent, amb cinc interns i un treballador que van donar positiu per coronavirus.

tracking