SEGRE

MOBILITAT TRANSPORT

Els taxis de Lleida, els cinquens més cars de l'Estat, segons un estudi

Informe de Facua-Consumidors en Acció sobre les capitals de província

Imatge de la parada de taxis al costat de l’estació de trens.

Imatge de la parada de taxis al costat de l’estació de trens.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un estudi de Facua-Consumidors en Acció situa els taxis de Lleida com els cinquens més cars de l’Estat a nivell de les capitals de província. Així ho constata després d’analitzar les tarifes diürnes, nocturnes i de cap de setmana en trajectes d’un quilòmetre, cinc i deu, atorgant als taxis de Lleida una valoració de 58 punts, empatant amb Madrid i només superats per Terol, Vitòria, Sant Sebastià i Tarragona. Segons les dades de l’estudi, el cost d’una carrera mínima a Lleida de dia costa 4,65 euros, mentre que de nit o en cap de setmana puja fins als 5,49.

Això situa Lleida com la tercera ciutat amb la tarifa mínima més cara de l’Estat, només darrere de Sant Sebastià i Terol. D’altra banda, en els trajectes de cinc quilòmetres la tarifa diürna és de 7,45 euros, mentre que la nocturna i de cap de setmana ascendeix fins als 9,06 euros. En aquest apartat, les tarifes són més econòmiques que les altres ciutats al top-5 i fins i tot altres localitats que estan per sota, com per exemple Girona o Barcelona.

Finalment, en els trajectes de deu quilòmetres el preu del viatge als taxis lleidatans és de 12,35 euros en horari diürn i de 15,21 per les nits i els caps de setmana.

Lleida és la tercera ciutat amb la tarifa mínima més cara de les capitals de província amb 4,65 euros

D’altra banda, l’estudi de Facua detalla que només en 16 de 56 capitals de província han pujat les tarifes de taxi i, en el cas de Lleida, les tarifes s’han mantingut igual que l’any passat. Paral·lelament, l’organització de consumidors detalla que a les ciutats que no tenen baixada de bandera, com succeeix a Lleida, l’import mínim “s’ha ponderat en funció de la carrera o prestació mínima contemplada en les tarifes oficials, considerant el recorregut en km que inclou l’esmentada carrera mínima”.Les dos companyies de taxi de la ciutat, Tele Ràdio Taxi Lleida i Lo Teu Taxi, no van voler fer declaracions respecte a aquest estudi. No obstant, en el seu moment van precisar que aquestes anàlisis de preus de Facua no són reals pel que respecta a les tarifes de Lleida, ja que “barregen criteris que no tenen res a veure els uns amb els altres”.

tracking