SEGRE

La nova deixalleria municipal de Lleida tindrà més capacitat i serveis

Disposarà d'un espai per fer tallers de sensibilització i per a la reparació i reutilització de materials i aparells

La visita de l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el regidor Jaume Rutllant als terrenys on es construirà la nova deixalleria municipal.

La visita de l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el regidor Jaume Rutllant als terrenys on es construirà la nova deixalleria municipal.Ramon Luz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida disposarà d'una nova deixalleria municipal amb major capacitat i serveis que l'actual. També tindrà un espai destinat a fer tallers de sensibilització i per a la reparació i reutilització de materials i aparells. L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha concedit a la Paeria una subvenció de 994.535,36 euros, que permetrà afrontar la construcció de les instal·lacions al carrer Vilanova de la Barca, al costat de l’N-240. Des de la Paeria han posat de relleu que la nova deixalleria permetrà fer una aposta decidida per la promoció de l'educació ambiental seguint criteris d'economia circular, és a dir, prioritzant la reducció en la producció de residus, la reutilització i el reciclatge. El termini d'execució de l'obra és de 24 mesos.

L'alcalde Miquel Pueyo i el regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, han visitat aquest dimarts els terrenys que acolliran la nova deixalleria municipal. En concret, s'ubicarà en una finca de propietat municipal de fàcil accés i 5.000 metres quadrats de superfície, entre el carrer Vilanova de la Barca i la carretera N-240, a prop del barri dels Magraners.

Pueyo ha destacat que la nova instal·lació és necessària davant les noves necessitats en la recollida i gestió dels residus de la ciutat. "L'objectiu no és només proporcionar a Lleida una deixalleria adaptada a les circumstàncies actuals i a les dimensions de la ciutat, sinó també amb la voluntat d'implementar i posar en valor els criteris d'economia circular, prioritzant la reducció de residus, la reutilització i el reciclatge", ha afirmat l'alcalde de Lleida.

Per la seva banda, Rutllant ha dit que la Paeria "està posant en marxa una baula d'aquesta cadena de l'economia circular perquè el compromís mediambiental així ho exigeix". "Aquest espai, que potser hauríem de deixar d'anomenar deixalleria, contribuirà d'una forma significativa per assolir el repte d'assolir l'any 2030 el valor del 70% del reciclatge a la ciutat, com a totes les ciutats europees", ha indicat.

L'actual deixalleria fixa principal, situada a Pardinyes, es va construir l'any 1998, així com les instal·lacions de la concessionària del servei de recollida i neteja viària de Lleida. Passats aquests 23 anys, la situació és molt diferent, i, degut al propi creixement de la ciutat i a les noves necessitats de reciclatge i reutilització de materials, s'ha quedat petita i no disposa de la capacitat per desenvolupar les funcions que requereix a dia d'avui una deixalleria, han assenyalat des de la Paeria. Les instal·lacions actuals s'aniran desmantellant durant els dos anys en què es construiran les noves.

tracking