SEGRE

ESNOTICIA

Només el 47% de lleidatans cridats a vacunar-se de la grip ho han fet

Són 75.883 dels 159.200 entre majors de 60 anys, malalts crònics, sanitaris i embarassades || Pugen en 11 els ingressats per Covid, però les taxes es frenen

Un home rep la tercera dosi i la vacuna de la grip.

Un home rep la tercera dosi i la vacuna de la grip.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fa gairebé dos mesos, el 25 d’octubre, el departament de Salut va posar en marxa la campanya de vacunació contra la grip, que a Lleida està dirigida a 159.200 lleidatans majors de 60 anys, malalts crònics, sanitaris i embarassades. No obstant, de moment només se n’han vacunat 75.883, el 47% dels cridats a fer-ho, segons va informar ahir la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas. Quan va arrancar la campanya, Salut va assenyalar que la vacuna contra la grip redueix les hospitalitzacions i la mortalitat a les persones amb risc de malaltia greu i que en l’actual context pandèmic de Covid considera que encara és més important augmentar les cobertures de vacunació contra la grip en grups prioritaris.En aquest sentit, diversos estudis apunten que la vacunació pot associar-se a una menor gravetat i menor mortalitat per la Covid.

De fet, Salut assegura que hi ha algunes evidències que ambdós virus competeixen, però va advertir que en casos de coinfecció amb els dos virus, la probabilitat de morir és el doble que si només es pateix la Covid i sis vegades més que si no es té cap dels dos virus.L’any passat, gairebé no hi va haver grip, però des de fa setmanes sí que s’han detectat més presència de virus respiratoris. De fet, l’hospital Arnau de Vilanova ha tornat a ingressar i a atendre nens afectats per aquests virus igual com feia abans de la pandèmia, després que l’any passat no n’hi hagués gairebé cap cas. A Lleida, es registren una mitjana de 15 diagnòstics diaris per pneumònia entre nens de 0 a 9 anys, segons les dades de Salut.

Així mateix, respecte a la situació actual de la pandèmia de Covid, el departament va registrar onze ingressats més a la regió sanitària de Lleida, amb un total de 90, dels quals 14 seguien a l’UCI, però cal tenir en compte que el cap de setmana no es donen altes. Al Pirineu, hi continuava havent 9 ingressats i a Catalunya eren 136 més, amb 1.280, dels quals 310 eren a l’UCI (+3).Salut també va notificar 4.082 casos, 277 al pla de Lleida i 39 al Pirineu, i un mort, cap de la província. Així mateix, les taxes ahir es van frenar o van descendir. El rebrot a Ponent va baixar només un punt, amb 1.216 i al Pirineu va disminuir en 124 punts, amb 1.352.

En canvi, a Catalunya va pujar els 1.179 (+47). La velocitat de contagi (Rt) va baixar a 1,44 al pla, a 1,53 a les comarques de muntanya i a Catalunya, a 1,70.

tracking