SEGRE

Un rànquing situa la UdL com la 26 de 50 universitats espanyoles

A nivell mundial uns altres dos la ubiquen entre les 800 millors

Imatge de la façana exterior del Rectorat.

Imatge de la façana exterior del Rectorat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un rànquing internacional situa la Universitat de Lleida (UdL) entre les 800 millors universitats del planeta. Així ho mostra l’estudi The World University Ranking 2021, que ubica la UdL entre les posicions 601 i 800, al mateix nivell que altres universitats com l’Europea de Madrid, l’Oberta de Catalunya, la Politècnica de Catalunya (UPC) o la Rovira i Virgili de Tarragona.

D’altra banda, un altre estudi situa la UdL entre les posicions 701 i 800. Aquest és l’Academic Ranking of World Universities 2020, compartint posició amb les universitats de Salamanca, Màlaga o la UPC entre d’altres. A par t i r del s resultat s d’aquests dos rànquings, un estudi de la Fundació BBVA ha calculat el rànquing de les universitats espanyoles, situant la UdL en la posició 26 de 50. L’estudi també constata que la de Lleida es troba en la categoria d’“universitats regionals”, en les quals destaca entre les seues principals qualitats l’especialitzaciódels estudis, que en el cas de la UdL podrien serAgrònoms, Veterinària o Medicina, però que al seu torn tenen poca repercussió a nivell internacional si se les compara amb altres institucions com la Universitat Autònoma de Barcelona o la Complutense de Madrid entre altres.

En aquest sentit, l’estudi assenyala que la internacionalització és un problema per a totes les universitats estatals i ho atribueix als “menors recursos financers” que tenen respecte a les d’altres països i a la poca col·laboració empresarial. Dos fets que, segons l’estudi, tenen com a conseqüència que només el 4% dels alumnes i professors de les universitats espanyoles siguin estrangers.

tracking