SEGRE

TRIBUNALS TRÀNSIT

L'acusat de l'atropellament mortal a Artesa de Lleida, lliure amb càrrecs

Li retiren el carnet i haurà de comparèixer davant del jutjat || En la majoria de casos els tribunals deixen en llibertat provisional conductors acusats d'homicidi

L’accident es va produir dilluns al camí de l’ermita de Sant Ramon d’Artesa de Lleida.

L’accident es va produir dilluns al camí de l’ermita de Sant Ramon d’Artesa de Lleida.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat d’Instrucció 1 de Lleida va decretar a primera hora de la tarda d’ahir la posada en llibertat amb càrrecs per al conductor d’Artesa de Lleida de 52 anys acusat d’atropellar mortalment una anciana de la localitat de 90 anys i fugir (vegeu SEGRE d’ahir). La magistrada només li imposa dos mesures cautelars: la prohibició de conduir mentre duri la instrucció de la causa i compareixences periòdiques davant el jutjat, que és la mesura que va demanar la Fiscalia. A l’infractor se l’investiga per homicidi imprudent, lesions imprudents, omissió del deure de socors i conducció sota els efectes de l’alcohol.

Val a recordar que no es va aturar a socórrer la víctima i va marcar positiu en alcoholèmia (1,07 mg/l) quan va ser arrestat un parell d’hores després. A més, indiciàriament també va resultar positiu en consum d’amfetamines. L’accident es va produir a les 19.15 hores al camí de l’ermita de Sant Ramon d’Artesa de Lleida.

El vehicle va atropellar l’anciana, va impactar amb diversos arbres del passeig lateral i va fugir. La dona va quedar malferida. Un altre conductor la va trobar i va trucar als serveis d’emergència.

La dona va morir poc després a l’Arnau.En els últims cinc mesos han estat detinguts quatre conductors per causar accidents mortals o greus i fugir, però només per a dos d’ells es va acordar la presó provisional. Un és un xòfer que va causar la mort d’un motorista l’agost passat a l’A-2 a Bellpuig. Es va decretar presó perquè es va considerar que hi havia risc de fuga al tractar-se d’un veí d’El Ejido (Almeria).

L’altre és el del conductor de 38 anys i veí de Lleida que va ser empresonat el 19 de setembre per haver causat un accident el 17 de setembre a l’A-22 en el qual va morir una parella que anava amb moto. Tanmateix, a mitjans del mes d’octubre, l’Audiència va revocar aquesta decisió i el va posar en llibertat al considerar que no hi havia risc de fuga per haver-hi arrelament i que no té antecedents. Els jutjats de guàrdia també van deixar en llibertat amb càrrecs un conductor que va fugir a peu després de causar un xoc mortal a l’A-2 a Bell-lloc i un xòfer que va deixar malferit un ciclista al municipi d’Artesa de Lleida.

tracking