SEGRE

VÍDEO | L'escut franquista de Gardeny ja és història

Una associació cultural de la ciutat considera "desencertada" la decisió de la Paeria de retirar-lo

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ajuntament de Lleida ha desmantellat aquest dijous definitivament l’escut franquista de Gardeny, l’últim que queda a la via pública, situat a l'edifici de l’antiga capitania d’Infanteria, que va ser construït el 1940. L’escut mesura tres metres d’alt i 2,5 d’ample i pesa 12 tones. La seua destinació serà l’arxiu arqueològic de la ciutat

D'altra banda, l'Associació Cultural Castell de Gardeny considera "desencertada" la decisió de la Paeria de Lleida de retirar l'escut franquista de l'edifici de l'antiga capitania d'infanteria. "A part de suposar una pèrdua del valor històric de la ciutat, afecta considerablement l'estructura, fesomia i significat de l'edifici", afirma l'entitat.

Així mateix, assegura que "un bon sector de la comunitat lleidatana s'ha mostrat partidària de conservar i contextualitzar l'escut com a evidència viva del que va passar i com a icona que visualitzava part de l'experiència viscuda pels milers de persones que van patir la repressió franquista en aquest espai". L'entitat reitera la petició per convertir l'edifici en un centre de memòria de la Guerra Civil a Lleida.

L'escut franquista de Gardeny ja és història

VÍDEO | L'escut franquista de Gardeny ja és històriaJordi Echevarria

tracking