SEGRE

Agents no uniformats de la Urbana controlaran i denunciaran comportaments incívics relacionals amb la neteja a Lleida

Les sancions per aquest tipus de conductes poden oscil·lar entre els 120 i els 3.000 euros

Imatge d’arxiu de bosses d’escombraries i cartrons fora dels contenidors.

Imatge d’arxiu de bosses d’escombraries i cartrons fora dels contenidors.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Lleida destinarà a partir del dilluns 27 de desembre agents no uniformats de la Guàrdia Urbana a detectar i denunciar comportaments incívics relacionats amb la neteja al carrer. L'actuació forma part del Pla de Millora de l'Espai Públic previst per als anys 2022 i 2023 i pensat i desenvolupat com a una estratègia per millorar l'estat de la neteja i de les zones enjardinades a la ciutat. Les sancions que es poden imposar són multes que oscil·len entre els 120 i els 3.000 euros. Per impulsar aquest Pla, la Paeria també compta amb grups de treball de les 15 zones de la ciutat, els quals faran una diagnosi abans del 13 de gener, que servirà per adoptar accions concretes. També participaran en el seguiment i avaluació del Pla.

Malgrat que el Pla encara està en fase de diagnosi, l'Ajuntament de Lleida ja ha començat a aplicar algunes mesures les quals posteriorment s'incorporaran al pla d'acció per a l'any 2022, com ara neteges intensives de determinats punts.

Així mateix, s'ha avançat al 27 de desembre l'actuació d'agents no uniformats de Urbana per detectar i denunciar comportaments incívics relacionats amb la neteja de l'espai públic, amb especial incidència en els punts negres detectats en la fase de diagnosi i en l'incompliment de l'Ordenança municipal de protecció, tinença i venda d'animals i de l'Ordenança reguladora de la neteja viària i de la gestió dels residus de Lleida. La detecció i denúncia se centraran en els comportaments que, segons la diagnosi que s'està fent, incideixen més negativament en l'estat de la neteja dels espais públics.

En relació amb les persones propietàries o posseïdores dels animals domèstics, es vetllarà per l'incompliment de l'obligació d'evitar en tot moment que els animals causin danys o embrutin els espais públics i les façanes dels edificis. Des de la Paeria fan una crida perquè s'evitin les deposicions i les miccions dels animals en els parcs infantils o jardins d'ús per part dels infants; les miccions en les façanes dels edificis i en el mobiliari urbà; no recollir les deposicions immediatament i no col·locar-les de manera higiènicament acceptable dins les bosses adients als contenidors d'escombraries o en els llocs que es destinin expressament a aquest efecte. A més, recorden que s'ha de procedir immediatament a la neteja dels elements afectats.

Pel que fa a la ciutadania en general, es posarà l'atenció en l'abandonament de residus a l'espai públic, ja siguin mobles, electrodomèstics o bosses de la brossa, entre altres. També en el fet que es dipositin les bosses de la brossa a les papereres.

Aquesta mesura formarà part d'una campanya informativa i sancionadora que es posarà en marxa a partir del pròxim mes de març com una de les accions principals del pla de millora per a l'any 2022. Les ordenances municipals estableixen multes que oscil·len entre els 120 i els 3.000 euros en relació amb tots aquests comportaments.

Els grups de treball de les zones de la ciutat en què ja han fet la fase de diagnosi del Pla de Millora són Cappont, Pardinyes, Mariola-Turó de Gardeny, Instituts-Escorxador, Balàfia, Secà, Centre Històric 1, Centre Històric 2 (Noguerola-Estació-Segre), Bordeta, Magraners i el Clot. La setmana vinent farem Zona Alta i Ciutat Jardí, i al gener, Llívia i l'Horta.

El grup impulsor del Pla de Millora de l'Espai Públic, a partir del treball fet pels mateixos consells de zona i/o per les associacions veïnals i altres entitats, així com de la informació obtinguda mitjançant tècniques diverses (principalment, marxes exploratòries), és qui elabora la proposta inicial d'accions de millora dels espais públics de la zona, una de les quals és la que s'endegarà la pròxima setmana.

La coordinació del Pla revisarà les propostes inicials dels diferents grups impulsors i farà una proposta de Pla operatiu 2022 per a cada zona, la qual se sotmetrà a la valoració dels grups impulsors respectius. En funció de la valoració que hagin fet els grups impulsors i a proposta del Coordinador del Pla, el Grup impulsor del Pla aprovarà el Pla operatiu 2022, abans del 15 de febrer del 2022.

tracking