SEGRE

FAUNA MEDI AMBIENT

Es busca flautista d'Hamelín

Rata grisa.Nocturnes, agressives i de costums fixos, les més comunes.

Rata grisa.Nocturnes, agressives i de costums fixos, les més comunes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les queixes veïnals per la presència de rates, coloms, paneroles i mosquits han augmentat en general des del final del primer confinament per la Covid a mitjans del 2020, especialment respecte als rosegadors. Així ho constata un informe municipal, que assenyala com a factors que afavoreixen la proliferació de les plagues urbanes el fet que els ciutadans facin més vida als carrers, parcs i places després del confinament, l’escalfament global o la proximitat al riu i a l’Horta, entre d’altres. Aquests animals, a més de generar molèsties i rebuig ciutadà, poden transmetre malalties, fan sensació de brutícia, danyen el patrimoni urbà i solen reproduir-se molt ràpidament.

Unes circumstàncies que la Paeria tem que poden anar a més si no s’inverteixen més recursos per al control de la seua població. És per això que preveu ampliar les partides pressupostàries per al control de plagues l’any que ve i per aquest ja va reforçar el servei de control de coloms.La pitjor plaga ha estat sens dubte la de les rates i ratolins. És per la que l’ajuntament ha rebut més queixes, i ha triplicat fins i tot les altres plagues i amb especial incidència als barris d’Universitat, Cappont, Pardinyes i el Centre Històric.

Els principals obstacles per controlar i reduir la població són, segons la Paeria, que “tenen una gran capacitat reproductiva, són molt intel·ligents i l’estructura està jerarquitzada per protegir la colònia, són de costums fixos i costa molt deshabituar-los i, a més, poden resistir verins i altres tractaments de control”. Al seu torn, el consistori ha detectat que, durant el confinament, “han canviat de llocs de nidificació i s’han atansat cada vegada més a les zones residencials a la recerca de menjar”.A les queixes per rates les segueixen les dels coloms, també coneguts com a “rates amb ales”. Una au la captura de la qual és “molt complicada” amb els mecanismes que disposa la Paeria, que té moltes fonts d’alimentació i gran capacitat reproductiva, ja que en cada niu ponen com a mínim dos ous i, segons l’informe municipal, “poden practicar l’endogàmia fins a vint-i-una vegades abans que es mostrin efectes negatius en els pollets”.

També indica que canvi climàtic està provocant que els coloms i les paneroles, una altra plaga que afecta barris com Cappont i Pardinyes, “augmentin la seua presència a les ciutats de forma exponencial cada any”. Finalment, els insectes voladors, especialment mosquits, són una plaga que cada estiu afecta els barris més propers al riu i a altres cursos d’aigua, com canals. Els mosquits comuns i tigre i la mosca negra són els que generen més molèsties.

Rata grisa.Nocturnes, agressives i de costums fixos, les més comunes.

Rata grisa.Nocturnes, agressives i de costums fixos, les més comunes.SEGRE

Rata grisa.Nocturnes, agressives i de costums fixos, les més comunes.

Rata grisa.Nocturnes, agressives i de costums fixos, les més comunes.SEGRE

tracking