SEGRE

LLEIDA

Les noves restriccions arriben al carrer amb la mascareta obligatòria i aforaments reduïts

La província registra 601 nous casos i un crític més, però la velocitat de propagació del virus baixa || Aragonès descarta tancar les escoles i assegura que tornaran a obrir després de les vacances

Ciutadans amb mascareta en un carrer de Lleida.

Ciutadans amb mascareta en un carrer de Lleida.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La primera nit amb toc de queda des del 24 d’agost va transcórrer amb normalitat i sense incidents tant als municipis lleidatans en els quals està en vigor i que afecten la meitat de la població de la província com al conjunt de Catalunya. Així ho va assegurar ahir divendres el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que va tornar a defensar que aquestes mesures, així com la limitació d’aforaments, tancar l’oci nocturn i que només es puguin reunir un màxim de deu persones, són “per protegir la salut” basades en criteris científics i va vaticinar que “s’acabaran prenent en altres llocs d’aquí a uns dies. Però crec que no ens podem esperar.

El virus no pregunta si és Nadal”. Una afirmació que va fer el dia en què la mascareta va tornar a ser obligatòria a la via pública, tal com va ordenar el president del Govern, Pedro Sánchez, dimecres passat. Una mesura qüestionada tant per les mateixes comunitats autònomes com per sanitaris i científics, però que a Lleida ja es va fer notar i ahir la gran majoria de la ciutadania que passejava pels carrers la portava posada.

Paral·lelament, Aragonès també va dir en una entrevista a Catalunya Ràdio que preveu la reobertura de les escoles catalanes al gener després de les vacances nadalenques malgrat les noves restriccions de la Generalitat per la pandèmia. “No tenim indicis perquè s’han de tancar les escoles. Ho descarto”, va concloure Aragonès.D’altra banda, l’augment de casos a la província no cessa i ahir Catalunya va registrar la xifra de casos més elevada en un sol dia amb 14.929, mentre que a Lleida hi va haver 601 nous positius.

La gran majoria (522) corresponen a la regió sanitària de Lleida, però no es va registrar cap defunció ni en aquesta regió ni a la del Pirineu i Aran i la velocitat de transmissió del virus (Rt) segueix a la baixa. Al Pirineu se situa en 1 al baixar sis centèsimes, cosa que significa que ara mateix un contagiat només pot encomanar de mitjana una persona. A Lleida l’Rt va baixar cinc centèsimes i se situa en 1,09.

No obstant, el risc de rebrot va pujar 33 punts al pla i 60 a la muntanya. Al seu torn, Lleida no va registrar cap nou hospitalitzat (89) però sí un crític més (22), mentre que al Pirineu es va comptabilitzar un ingressat més (15). En un altre ordre de coses, la vacunació de terceres dosis segueix a bon ritme i segons Salut dijous se la van posar 3.506 lleidatans.

Madrid lidera el rànquing de sobremortalitat

Madrid va ser la regió que va concentrar més sobremortalitat de la UE, amb un 44% més de defuncions que altres anys. Així ho constata un estudi de la UE, que assenyala que la segona va ser la Llombardia italiana.

Astúries tancarà l’oci nocturn durant un mes

Astúries tancarà l’oci nocturn un mes a partir de dimarts.

Exigirà el certificat Covid per entrar en bars, restaurants, gimnasos i residències.

Inscripció per a vacuna de reforç a la Seu

El web municipal de la Seu publica un formulari perquè els vacunats fa més de tres mesos amb AstraZeneca s’inscriguin per rebre una altra vacuna com a reforç.

La majoria de ciutadans va tornar a portar la mascareta pel carrer, com mostra aquesta imatge de l’Eix.

La majoria de ciutadans va tornar a portar la mascareta pel carrer, com mostra aquesta imatge de l’Eix.JORDI ECHEVARRÍA

La majoria de ciutadans va tornar a portar la mascareta pel carrer, com mostra aquesta imatge de l’Eix.

La majoria de ciutadans va tornar a portar la mascareta pel carrer, com mostra aquesta imatge de l’Eix.JORDI ECHEVARRÍA

tracking