SEGRE

La Generalitat aposta per reobrir les universitats el 10 de gener "amb normalitat"

Des de l'inici de curs l'aforament dels espais on es fa activitat docent està limitat al 70%

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en un ple del Parlament.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en un ple del Parlament.Sergio Ramon / Parlament de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, han apostat aquest dimarts per reobrir "amb normalitat" les universitats catalanes el 10 de gener, després de les vacances nadalenques habituals. Ambdós membres del Govern de Pere Aragonès han defensat aquesta postura en la reunió telemàtica que han mantingut avui amb els rectors per avaluar la situació epidemiològica actual. El 17 de gener està prevista una nova reunió per seguir l'evolució de la crisi. En tot cas, els dos consellers han recordat que les universitats, en virtut de la seva autonomia, ja tenen previstos plans sectorials per adaptar exàmens i docència a les circumstàncies en escenaris híbrids o semipresencials.

El Govern recorda que després de superar el curs passat una etapa de virtualitat "màxima", les universitats de Catalunya han pogut començar aquest exercici amb l'aforament dels espais on es fa activitat docent limitat al 70%. Les universitats han mantingut, doncs, un model híbrid de docència a causa de la covid, per bé que la presencialitat ha estat en aquest curs "clarament superior" a la modalitat virtual.Cal recordar que el Procicat va aprovar un Pla sectorial d'aplicació a totes les universitats, centres adscrits, escoles de negoci i altres centres d'educació superior universitària que desenvolupen l'activitat a Catalunya.

A partir d'aquesta normativa, correspon a cada universitat concretar les mesures previstes, d'acord amb els criteris d'autonomia acadèmica, per garantir la millor prestació de servei i protegir la salut de la comunitat universitària.Les mesures que preveu el pla són d'aplicació per al conjunt de la comunitat universitària (estudiantat, personal al servei de la universitat, PDI i PAS) i, en general, per a totes les persones que accedeixin a les instal·lacions d'una universitat.

tracking