SEGRE

URBANISME CENTRES DE CULTE

Uns 150 veïns i comerciants al·leguen contra una mesquita a Alfred Perenya

Afirmen que el seu aforament de 200 persones generarà problemes de mobilitat i seguretat

Imatge de l’exterior del local dels baixos d’Alfred Perenya 63, on està previst obrir la mesquita.

Imatge de l’exterior del local dels baixos d’Alfred Perenya 63, on està previst obrir la mesquita.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Uns 150 veïns i comerciants del barri del Clot han subscrit al·legacions contra l’obertura d’una mesquita al número 63 del carrer Alfred Perenya en què destaquen que aquest temple pot general problemes de mobilitat. Indiquen que el carrer és estret i que, tenint en compte que l’aforament previst del centre de culte és de 200 persones, això pot provocar que les voreres quedin col·lapsades, “sobretot en dies de celebracions assenyalades”, apunten. També al·leguen que no hi ha prou places d’aparcament per a aquest volum de persones i que en cas d’emergència aquest carrer pot convertir-se en un “tap” i no podrien accedir-hi els vehicles dels bombers i cossos de seguretat.

Afegeixen que aquest viari s’utilitza molt com a entrada i sortida de la ciutat per veïns de poblacions properes que van amb cotxe, que les obres al local, actualment paralitzades, estan molt avançades i s’han fet sense llicència, i que a pocs metres de distància, al número 86 del mateix carrer, està previst obrir un altre temple (aquest evangèlic), que augmentarà els problemes de mobilitat i seguretat. Una de les participants en aquesta iniciativa va voler deixar clar que no hi ha cap rerefons racista. “No és el mateix un oratori per a cinquanta persones que un per a dos-centes”, va manifestar.

Aquest temple està promogut per la comunitat musulmana Imam Malik. Preveia obrir a finals de novembre, però no s’adapta a l’actual ordenança de la Paeria que regula els establiments de pública concurrència i haurà d’esperar que entri en vigor la nova al febrer.

tracking