SEGRE

El Comú de Lleida diu que la Paeria anuncia la paralització de Torre Salses mentre aprova mesures per fer-lo possible

El grup assegura que a la Junta de Govern Local es va aprovar el Pla urbanístic per poder construir el centre comercial

Vista d'arxiu dels terrenys de Torre Salses, ubicats entre els Magraners i la Bordeta.

Vista d'arxiu dels terrenys de Torre Salses, ubicats entre els Magraners i la Bordeta.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comú de Lleida denuncia que el govern municipal ha anunciat la paralització de Torre Salses mentre aprova les mesures urbanístiques que fan possible el projecte. Així, consideren que a la Junta de Govern Local celebrada dimecres es van acordar mesures com l'aprovació definitiva del Pla urbanístic que fa possible la construcció del centre comercial. Així mateix, diuen que es van aprovar dos expedients que posen algun "contratemps" a la promotora Eurofund, però que en cap cas anul·len els drets que l'empresa té i que podrà reclamar legalment. Segons el Comú, Eufound haurà de reclamar que la Paeria reactivi les expropiacions per a fer el vial, que han caducat per inacció del consistori però continuen previstes al pla urbanístic i conveni.

El Comú de Lleida recorda que la Junta de Govern va acordar que els expedients d'ocupació directa i convenis de cessió anticipada vinculats al vial que ha de donar accés al centre comercial, estaven caducats. Així, s'informava que l'Ajuntament no té diners per fer les actuacions vinculades a aquest vial però consideren que cap d'aquestes decisions modifica el pla urbanístic que permet que es faci un centre comercial a Torre Salses. Segons el grup, cap rescindeix el conveni que tenia l'Ajuntament amb Eurofund per fer el vial si bé sí que poden alentir el procés i fer-lo més car per a l'empresa.

Per aquest motiu, segons el Comú de Lleida Eurofund haurà de reclamar a la Paeria que reactivi les expropiacions per a fer el vial, que han caducat per "inacció" de l'Ajuntament però que continuen previstes al pla urbanístic i al conveni que segueix en vigor. Eurofund haurà de posar més diners sobre la taula per suplir la falta de fons de l'Ajuntament, quelcom que ja s'havia ofert a fer i que aquest mateix dimecres va reiterar en nota de premsa després de la Junta de Govern. Això no obstant, segons el Comú, Eurofund podrà reclamar el seu dret a fer el centre comercial i pot demanar el permís d'obres, perquè així està previst en l'expedient de reparcel·lació del SUR-42 que es va aprovar definitivament.

Segons el grup municipal, antic soci de govern d'ERC i Junts, tot i que el govern defensi que amb això s'atura el projecte de centre comercial, no s'atura definitivament sinó que només se n'allarguen els terminis per fer-lo realitat. El Comú és partidari de declarar la nul·litat del plantejament de Torre Salses, basant-se en la falta dels informes ambientals que haurien d'haver acompanyat el projecte.

tracking