SEGRE

Un CAP de Lleida va atendre fins a 690 persones al dia per Nadal

Imatge d’arxiu de l’entrada al CUAP de Prat de la Riba, on va ser atès el matrimoni.

Imatge d’arxiu de l’entrada al CUAP de Prat de la Riba, on va ser atès el matrimoni.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

l Centre d’Urgències d’Atenció Primària de Prat de la Riba a Lleida va atendre fins a 690 persones en un dia el cap de setmana de Nadal i Sant Esteve, i entre els dos dies va superar les 1.300.

La meitat tenien problemes respiratoris que van acabar sent casos de Covid. Així ho va indicar ahir la directora d’Atenció Primària a Lleida, Pilar Vaqué, que va detallar que la setena onada de Covid que pateix Lleida és menys greu però inclou un nombre més alt de pacients que van a l’Atenció Primària, “que són un 27% més en comparació amb les dades prepandèmia i similars als de l’estiu del 2020”. D’altra banda, el director del CAP Onze de Setembre, el doctor José María Palacín, va detallar que un exemple del volum de treball que tenen relacionat amb la Covid a l’Atenció Primària és que en aquest ambulatori fan “entre 120 i 150 tests d’antígens al dia, dels quals un 35% són positius”.

Això ha provocat una reorganització interna dels treballadors i “destinar un 50 per cent del personal als casos relacionats amb Covid”. D’altra banda, va dir que aquestes dades reflecteixen l’impacte de la interacció social del pont de la Constitució i que encara no han registrat l’efecte del Nadal, que preveuen que serà més notable. Tot i així, va apuntar que la majoria de casos són lleus i amb poques complicacions.

Paral·lelament, Palacín va apuntar que les persones amb quadres més greus són aquelles que o bé no estan vacunades o ho estan amb AstraZeneca o Janssen sense la dosi de reforç. A nivell assistencial, Palacín va assegurar que malgrat tenir el mateix volum de casos que en altres onades, estan més ben organitzats i compten amb un sistema de seguiment de positius més enfocat en els que no estan ben vacunats, amb factors de risc o complicacions.

tracking