SEGRE

EMERGÈNCIES ACTUACIONS

Els Bombers troben aquest any a les comarques lleidatanes 25 persones mortes a les seues cases

Fins al 27 de desembre a les comarques lleidatanes, una xifra similar a la del 2020 i 14 d'elles a Lleida ciutat || Més de 530 rescats en habitatges, un 9,7% més

Imatge d’arxiu d’un rescat de Bombers en un pis de Lleida.

Imatge d’arxiu d’un rescat de Bombers en un pis de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Bombers de la Generalitat han trobat aquest any, fins al 27 de desembre, 25 persones mortes a les seues cases a les comarques lleidatanes, una xifra similar a la de l’any passat, encara a falta de tres dies per completar la informació anual. Aquestes actuacions s’emmarquen dins dels rescats urbans que porten a terme els Bombers quan són alertats d’una persona que està en risc o ha tingut algun tipus d’accident al seu habitatge. Encara que no són alertats en tots els casos en els quals es troben persones mortes, ja que en molts actuen els Mossos d’Esquadra i les policies locals, que no porten un registre estadístic.

Durant el primer mes de confinament de l’any 2020, després de declarar-se l’estat d’alarma per la pandèmia, la xifra de persones trobades mortes als seus domicilis es va disparar. Així, entre el 13 de març i el 15 d’abril del 2020 es van trobar sis persones mortes a les seues cases a les comarques lleidatanes, mentre que només es va produir un cas d’aquest tipus en les mateixes dates de l’any anterior. El 2021, 14 de les 25 persones mortes s’han trobat en domicilis de Lleida ciutat, quan l’any passat van ser vuit casos.

La capital és l’únic municipi del Segrià on hi ha hagut aquest tipus d’actuacions per part dels Bombers fins dilluns passat.

A la capital del Segrià, els Bombers han trobat aquest any 14 persones mortes i l’any passat van ser 8

Mentrestant, a l’Alt Urgell es van trobar tres persones mortes a les seues cases; dos a la Noguera, i hi va haver un cas a les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pla d’Urgell, la Segarra, l’Urgell i a la Val d’Aran.Des de començament d’any, els Bombers han portat a terme a tota la província un total de 531 serveis d’obertura d’habitatges per rescatar persones en situació de risc, en els quals 25 van trobar persones que havien mort. Aquest tipus d’actuacions s’han incrementat un 9,7 per cent el 2021 respecte a l’any anterior, quan es van registrar un total de 484 serveis de rescat urbà.

tracking