SEGRE

POLÈMICA ENERGIA

L'Horta de Lleida es mobilitza en contra d'una línia d'alta tensió

Veïns i entitats recolliran firmes per evitar-ne la construcció || Asseguren que danyarà de forma irreversible l'agricultura

Desenes de persones van assistir a la reunió contra el projecte, feta al local social de Rufea.

Desenes de persones van assistir a la reunió contra el projecte, feta al local social de Rufea.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Desenes de persones van assistir ahir al local social de Rufea a una sessió informativa sobre l’impacte mediambiental i els riscos que suposa per al territori la construcció d’una línia d’alta tensió que creuarà els termes municipals d’Alcarràs, Albatàrrec i Lleida. Un projecte que és rebutjat per les associacions de veïns de les partides de l’Horta, a més de per formacions com la CUP, i recolliran firmes per reclamar que aquest projecte sigui paralitzat.

Al manifest asseguren que aquesta línia d’alta tensió “afecta de manera directa i irreversible el sector agrícola, ignora els problemes actuals de l’agricultura amb la despoblació i el relleu generacional i altera l’ecosistema”. A més, assenyala que projectes com aquest “anteposen interessos del sector industrial de les ciutats i els oligopolis energètics a les necessitats de les Terres de Ponent”. Així mateix, el manifest advoca per promoure “un model energètic descentralitzat, sostenible i respectuós amb el territori”.

Al seu torn, aposten per potenciar l’autoconsum energètic i exigiran a les administracions que es posicionin en contra d’aquesta iniciativa i que l’aturin. Dilluns també hi va haver una altra assemblea a Albatàrrec.

tracking