SEGRE

LLEIDA

Nit de Cap d'Any sense locals d'oci nocturn al rebutjar la justícia suspendre'n el tancament

El TSJC desestima aquesta mesura cautelar i anteposa “l'interès general en la protecció de la salut pública” || Interior anuncia un dispositiu policial per evitar festes il·legals aquesta nit

Protagonistes de l’any - Les infermeres dels equips de vacunació han estat unes de les protagonistes de l’any que acaba. Les integrants de l’equip de Lleida ciutat, a la imatge davant de l’Onze de Setembre, que ha estat el principal punt d ...

Protagonistes de l’any - Les infermeres dels equips de vacunació han estat unes de les protagonistes de l’any que acaba. Les integrants de l’equip de Lleida ciutat, a la imatge davant de l’Onze de Setembre, que ha estat el principal punt d ...JORDI ECHAVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va desestimar ahir les mesures cautelaríssimes sol·licitades per la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) per suspendre el tancament dels pubs i discoteques i la reducció de l’aforament al 50% a l’interior de bars i restaurants imposades per la Generalitat des del passat dia 24. La resolució judicial certifica que aquesta nit de Cap d’Any els pubs i discoteques hauran d’estar tancats. La interlocutòria dictada per la sala del contenciós del TSJC determina que “no aprecia la urgència i l’excepcionalitat preteses per Fecasarm” que justifiquin fer una excepció per Cap d’Any i permetre l’obertura d’aquests locals.

Els magistrats afirmen que s’han d’adoptar mesures preventives a causa que l’expansió de la pandèmia i que cal anteposar “l’interès general en la protecció de la salut pública”. No obstant, la Generalitat va aclarir ahir, després d’una consulta de la Fecasarm, que bars i restaurants podran tancar aquesta nit de forma excepcional a la 1.00 en lloc d’haver d’estar buits de clients mitja hora abans, com fixen les restriccions vigents, amb l’objectiu de facilitar la celebració de les campanades. El departament d’Interior va anunciar ahir que aquesta nit hi haurà un dispositiu policial especial per evitar la celebració de festes de la nit de Cap d’Any no autoritzades que comportin aglomeracions.

Va afirmar que Mossos i Policies Locals es coordinaran per vetllar pel compliment del confinament nocturn, que a Lleida s’aplica a la capital, Balaguer, Tàrrega, la Seu i Mollerussa. Les restriccions per a aquesta nit de Cap d’Any afecten la majoria de comunitats. A Aragó l’oci nocturn haurà de tancar a les 2 de la matinada i l’hostaleria a mitjanit, es prohibeix el consum en barra i només hi podrà haver deu persones per taula i Astúries, Cantàbria i La Rioja han tancat l’oci nocturn. Madrid i les dos Castelles són les úniques comunitats que no apliquen cap mena de restricció horària ni tancament.

L’Arnau restringeix l’accés als acompanyants

L’hospital Arnau de Vilanova va anunciar ahir que restringeix encara més l’entrada d’acompanyants de pacients en determinats casos “a causa de l’empitjorament de la situació epidemiològica del coronavirus”. A l’àrea d’Urgències només permetrà que una persona acompanyi el pacient a la sala d’espera i, “en cas de superar l’aforament permès, els acompanyants hauran d’esperar a l’exterior o als mòduls de suport habilitats per a aquesta finalitat”.

En el cas de les persones hospitalitzades, es permetrà un únic acompanyant “en el supòsit dels pacients que siguin dependents, portadors de la targeta Cuida’m, pacients pediàtrics, obstètrics i segons el criteri assistencial”. En casos de final de vida es permetrà l’entrada de familiars “amb autorització i comunicació prèvia a través del tauló d’Informació”. I en les consultes externes només es permetrà un acompanyant en Oncologia Mèdica i Radioteràpica, Oftamologia, Pneumologia, Diagnòstic Ràpid, Digestiva i Oncohematologia. A la resta d’àrees només hi podrà haver un acompanyant per a pacients dependents o d’edat avançada.

Més de 1.200 nous contagiats a Lleida

Salut va notificar ahir 1.241 nous casos de Covid a la província, encara que cap defunció. El nombre d’hospitalitzats (108) i de crítics (23) es manté i el risc de rebrot va pujar 251 punts al pla i 250 al Pirineu. A Catalunya hi va haver 25.101 casos i 45 morts, 45 hospitalitzats més i el rebrot va superar els 3.000 punts.

USTEC vol tests massius abans de tornar a classe

El sindicat USTEC va reclamar ahir al Govern fer tests massius d’antígens o PCR a docents i alumnes abans de tornar a l’escola després de les vacances de Nadal el 10 de gener.

Venen certificats Covid falsos per 350 euros

La Policia està investigant a una parella malaguenya que es dedicava a vendre a través de la xarxa social Telegram i del portal per fer pagaments PayPal certificats de Covid falsos a grups antivacunes per 350 euros.

Reduir a set dies les quarantenes dels positius ho veuen “imprudent”

La presidenta del Comitè Científic Assessor de la conselleria de Salut en matèria de Covid-19, Magda Campins, va dir ahir que veu “imprudent” reduir les quarantenes per contagi de coronavirus de 10 a 7 dies per a tota la població. La també cap d’Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona va alertar que és aviat per saber si la variant òmicron escurça el període en què pot ser contagiosa, per sota dels set dies. Campins considera que la decisió s’ha pres per “mers criteris econòmics”.

tracking