SEGRE

Els positius detectats amb test d'autodiagnòstic podran notificar-se a les farmàcies

Salut diu que es tracta d’un circuit temporal per intentar preservar el sistema sanitari

Una farmàcia amb un cartell informant que tenen tests.

Una farmàcia amb un cartell informant que tenen tests.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les persones que detectin que són positius per coronavirus amb un test d’autodiagnòstic a les seues llars ho podran notificar a les farmàcies catalanes, han explicat en roda de premsa la directora del Servei Català de la Salut (CatSalut), Gemma Craywinckel, i el president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, Jordi Casas.

Craywinckel ha assenyalat que es tracta d’un circuit temporal per intentar preservar el sistema sanitari i "facilitar" que aquells casos asimptomàtics o lleus no sigui necessari que acudeixin als ambulatoris. Ha afirmat que aquest nou canal se suma als ja existents i que ho fan les farmàcies en les quals es realitzen proves supervisades i que tenen accés al sistema del CatSalut.

Casas ha explicat que s’adhereixen a aquest circuit unes 1.300 farmàcies catalanes –a Catalunya n’hi ha unes 2.500– i, malgrat admetre que pot afegir una càrrega assistencial més gran, vol ajudar per descongestionar el sistema. Ha subratllat que amb la incidència de la sisena onada "no és fàcil" accedir als canals habituals, per la qual cosa aquest circuit se suma, i no ha descartat que en pròximes dates es puguin sumar més oficines de farmàcia.

tracking