SEGRE

ESNOTICIA

Un de cada quatre tests dona positiu i les baixes laborals per Covid es tripliquen

Salut confirma mig miler de contagis més a Lleida i sis nous ingressats

Imatge d’arxiu d’un lleidatà sotmetent-se a un test.

Imatge d’arxiu d’un lleidatà sotmetent-se a un test.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un de cada quatre tests que s’efectuen a Catalunya dona positiu en coronavirus, segons les dades de Salut. A les comarques del Pirineu la taxa de positivitat dels PCR i proves d’antígens se situa en el 25,59% i al pla, en el 22,47%. L’explosió de positius ha disparat les baixes laborals per Covid, que s’han gairebé triplicat des del pont de la Puríssima.

Catalunya va tancar el 2021 amb prop de 80.000 treballadors encomanats o contactes estrets aïllats perquè no estan vacunats, segons va avançar TV3. Els treballadors que no van poder anar al seu lloc de treball per culpa del virus eren 27.249 entre el 9 i el 16 del mes passat, una xifra que va augmentar a 45.117 en els següents set dies i que es va disparar fins als 79.484 entre el 24 i el 30 de desembre. El ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes van decidir reduir de 10 a 7 dies l’aïllament dels casos lleus i asimptomàtics davant de l’avenç de la variant òmicron, com ja havien fet altres països.

En aquest sentit, unes cinquanta baixes per Covid entre els maquinistes de Renfe han obligat l’operadora a reformular el servei a Catalunya, a cancel·lar entre 20 i 30 trajectes de Rodalies al dia i a oferir puntualment transport per carretera en alguns trams. Fonts de Renfe van assegurar que intenten “minimitzar l’afectació” i van recordar que els conductors no es poden substituir fàcilment.D’altra banda, la conselleria de Salut va notificar ahir 511 contagis més a les comarques de Lleida (425 dels quals al pla i 86 al Pirineu). La xifra de persones hospitalitzades per coronavirus a la demarcació va pujar a 88 (6 més), encara que els ingressats a les unitats de crítics es mantenen en 25.

Els experts van situar ahir el pic de contagis “durant la setmana que ve”, si bé cal esperar a veure els efectes de la nit de Cap d’Any per saber si la corba es decanta.

Israel detecta el primer cas de coronavirus i grip simultanis

Israel va notificar ahir el primer cas de flurona, una infecció de coronavirus i grip alhora en una dona embarassada no vacunada i infectada pels dos virus. La pacient va mostrar símptomes lleus, encara que no estava immunitzada. En aquest sentit, el ministeri de Sanitat d’Israel estudia aquest cas inèdit per comprovar que la combinació dels dos virus no causa una malaltia més greu. “La malaltia és la mateixa. Són virals i causen dificultat per respirar, ja que totes dos ataquen les vies respiratòries superiors”, van explicar des de l’hospital que va atendre la pacient.

La soca òmicron és ja el virus que més es propaga de la història

La variant òmicron s’ha convertit en el virus amb la propagació més ràpida de la història, segons experts en malalties infeccioses de l’Hospital General de Massachusetts citats per El País. Poc més d’un mes després dels primers casos al sud de l’Àfrica, aquesta soca és la predominant en nombrosos països. D’altra banda, aquesta variant ha causat de moment menys mortalitat que la grip de 2018-2019. Segons El Periódico, aquesta soca ha deixat a Espanya 1,16 milions de contagis i 1.450 morts, mentre que 490.000 van tenir la grip i hi va haver 6.300 defuncions.

tracking