SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Agredeix la seua parella tirant-la d'un patinet elèctric a la Bordeta

La víctima, de 22 anys, va patir una fractura al dit d'una mà i va ser traslladada a l'Arnau || Arrestat un altre home per pegar a la seua companya i trencar-li el mòbil

Imatge de la comissaria de la Guàrdia Urbana.

Imatge de la comissaria de la Guàrdia Urbana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana va arrestar el cap de setmana passat dos homes per suposada violència masclista. El primer va ser detingut dissabte a la nit a la Bordeta. Es tracta de R.G.F., de 29 anys, acusat de tirar del patinet elèctric la seua parella.

Els fets van ocórrer a les 21.20 hores, quan una patrulla va acudir al carrer Sebastià Gràcia, a prop de la carretera d’Albatàrrec, després de rebre l’avís d’una caiguda amb un patinet al carrer. A l’arribar al lloc, els policies van trobar una jove a terra que es queixava d’una lesió a la mà. Estava acompanyada per un home.

La noia, de 22 anys, va explicar als urbans que anava amb el patinet al costat de la seua parella quan aquest, arran d’una discussió, la va empènyer i la va fer caure a terra. Davant de la denúncia, els policies van arrestar l’home com a presumpte autor d’un delicte de lesions. Per la seua part, la dona va ser traslladada a l’hospital Arnau de Vilanova, ja que tenia trencat el dit d’una mà.

La segona detenció es va practicar la matinada de diumenge després que a les 2.30 hores una ciutadana acudís a comissaria per denunciar la seua parella sentimental. La víctima, de 24 anys, va relatar que es va discutir per gelosia amb la seua parella, amb qui conviu de manera esporàdica. Va dir que l’home li va donar una forta bufetada a la cara i alguns cops pel cos i va afegir que, a més, li havia trencat el telèfon mòbil tirant-lo amb força contra el terra perquè no pogués alertar la policia.

Els agents es van desplaçar fins al domicili, on van detenir G.R.S., de 29 anys, pels suposats delictes de maltractament en l’àmbit de la llar i lesions. Per la seua part, la víctima va ser atesa de les lesions al CUAP de Prat de la Riba.Val a recordar que dijous passat una dona de 35 anys va ser arrestada per la Guàrdia Urbana acusada d’un delicte de maltractament en l’àmbit de la llar a l’apunyalar suposadament el seu marit al pit. Els fets es van produir a la plaça Josep Solans, al Barri Antic.

Cinc denúncies al dia als jutjats lleidatans per violència masclista

Els tribunals lleidatans van registrar un total de 449 denúncies per violència masclista entre els mesos de juliol i setembre passats, segons les últimes dades del Consell General del Poder Judicial, la qual cosa suposa una mitjana de gairebé cinc denúncies al dia, amb un lleuger augment respecte al 2020, com ja va publicar SEGRE al desembre. En el mateix període, la Generalitat va assumir la tutela de 12 de menors d’edat a les comarques lleidatanes com a víctimes directes o indirectes de la violència masclista que patien les seues mares a mans de les parelles o exparelles. Per la seua part, els Mossos d’Esquadra donen protecció a set lleidatanes per violència masclista. Dos de les víctimes compten amb escorta les 24 hores del dia al constatar un risc molt alt de patir de nou una agressió.

tracking