SEGRE

URBANISME IMMOBLES

Demolició de l'edifici de la històrica Sala Europa de Lleida

És propietat d'una empresa vinculada a un fons d'inversió || L'ajuntament ja va multar amb 150.000 euros l'anterior titular davant la falta de manteniment

Les obres han començat per la façana de Governador Montcada.

Les obres han començat per la façana de Governador Montcada.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa propietària de l’edifici del número 14 del carrer Ballester, la planta baixa del qual va acollir la històrica Sala Europa, un dels pubs de referència de la ciutat durant les dècades dels 80 i els 90, ha iniciat les obres de demolició. L’immoble dona també al carrer Governador Montcada i és per aquesta part per on els operaris han iniciat els treballs.

L’immoble té 840 metres quadrats, tres plantes i fa poc va complir cent anys, ja que va ser construït el 1920. Està en mans de la firma Promotora Coliseum Real Estate SL, vinculada al fons d’inversió Cerberus, que durant els últims anys ha adquirit bona part dels actius immobiliaris que van passar als bancs després de la crisi immobiliària.

La Paeria li va concedir la llicència per a la demolició a finals de novembre.Anteriorment, era propietat de Banc Sabadell, que l’ajuntament va multar fa un any amb 150.000 euros per incompliment del deure de conservació de les edificacions en condicions de seguretat, a l’haver incomplert una desena d’ordres d’obres de manteniment. Va ser la primera vegada que imposava una sanció d’aquest tipus després d’haver augmentat de 3.000 a 150.000 € l’import màxim de les multes de disciplina urbanística, malgrat que la quantitat abonada es va quedar en 90.000 € per pagament immediat.

La Sala Europa va obrir les portes el 1981 com a pub i cafè teatre, funció que va mantenir fins a mitjans dels anys 90. Després de tancar durant un temps, va reobrir com a discoteca el 1998 amb el nom de Next Bar, que va acabar tancant el 2008. El local va tornar a convertir-se en notícia a començaments del 2012, quan va ser okupat pel denominat Casal Popular de Joves de Lleida, col·lectiu que va ser desallotjat per ordre judicial al cap d’uns mesos.

Des d’aleshores estava en desús. Ara, la piqueta acabarà amb un local del qual nombrosos lleidatans que eren joves fa entre 25 i 40 anys guarden molts records.

tracking