SEGRE

Eurofund sol·licita la llicència per obrir el complex comercial de Torre Salses a Lleida

Els promotors donen aquest pas després que s'aprovés definitivament la reparcel·lació i es desestimessin els recursos

Vista d'arxiu dels terrenys de Torre Salses, ubicats entre els Magraners i la Bordeta.

Vista d'arxiu dels terrenys de Torre Salses, ubicats entre els Magraners i la Bordeta.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els promotors del parc comercial i d'oci de Torre Salses, Eurofund i Frey, mantenen la voluntat de tirar endavant el complex projectat al sector SUR-42 de Lleida i posar-lo en marxa al més aviat possible. En aquest sentit, la societat Eurofund Parc Lleida, SL, va presentar el 31 de desembre davant la Generalitat la sol·licitud per obtenir la llicència comercial per al projecte. Els promotors van donar aquest nou pas en la tramitació després que la Junta de govern local de l'Ajuntament de Lleida acordés el 29 de desembre no admetre i, per tant, desestimar el recurs de reposició presentat contra la aprovació definitiva de la Modificació del projecte de reparcel·lació del SUR-42-Torre Salses.

En concret, la Paeria en la seva comunicació pública va afirmar que la Junta de govern local va rebutjar el recurs "d'acord amb els informes emesos per l'Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental (OTAA) i la Comissió Territorial d'Urbanisme (CTU) de la Generalitat, entre altres recomanacions jurídiques que consten en la proposta i en l'informe". De totes maneres, els promotors assenyalen que el recurs "ja havia estat desestimat automàticament per silenci administratiu". Per això i per seguretat jurídica, la Junta de govern, presidida per l'alcalde Miquel Pueyo, va ratificar la inadmissió i la desestimació.

L'aprovació definitiva de la Modificació del projecte de reparcel·lació es va acordar el juliol passat i era el darrer instrument de la tramitació urbanística que quedava pendent sobre el SUR-42, remarquen els promotors del complex comercial i d'oci. "Malgrat l'excessiva demora de l'Ajuntament en donar-li llum verd, ara ja té validesa total", afegeixen.

Eurofund Parc Lleida afirma en un comunicat que "manté totes les vies obertes per completar la resta de processos per fer realitat el parc comercial i d'oci de Torre Salses, inclosa la construcció dels accessos previstos, pactats i signats amb la Paeria".

La Paeria declara caducats i arxiva els expedients en tràmit de Torre Salses

Al marge de desestimar el recurs de reposició contra la Modificació del projecte de reparcel·lació, en la reunió de dimecres passat, la Junta de govern local va declarat caducats els expedients de les cessions anticipades i les ocupacions directes per facilitar la construcció del vial Víctor Torres, que és el que ha de facilitar l'accés al SUR 42-Torre Salses. A més, des de la Paeria van assenyalar que l'Ajuntament de Lleida no té la capacitat econòmica el 2022 per finançar l'actuació.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va assegurar que el projecte urbanístic de Torre Salses queda aturat i que la voluntat de l'equip de govern ha estat, és i serà promoure un model de desenvolupament comercial de proximitat, integrat dins la trama urbana, que generi activitat en la ciutat. Segons Pueyo, opcions com Torre Salses, no són al "full de ruta" del govern municipal i va considerar que és un projecte "difícilment viable".

tracking