SEGRE

EDUCACIÓ PANDÈMIA

Tornada presencial a les aules el 10 de gener en totes les etapes

Reunió avui per decidir-ho de forma definitiva

Primer dia del curs escolar al col·legi Frederic Godàs.

Primer dia del curs escolar al col·legi Frederic Godàs.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els estudiants tornaran a les aules de forma presencial el 10 de gener vinent, després de les vacances de Nadal, malgrat que extremant totes les mesures de precaució davant de l’avenç de l’onada de Covid. Tret de sorpreses d’última hora, aquesta serà la principal mesura que s’adoptarà al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, en una reunió extraordinària convocada per avui juntament amb la Conferència Sectorial d’Educació i la Conferència General de Política Universitària per analitzar la tornada a les aules. Així s’ha constatat després de consultar la postura de totes les comunitats autònomes i del govern espanyol la vigília de la reunió, en la qual donaran cita els ministres de Sanitat, Educació i Universitats i els responsables autonòmics d’aquestes àrees.

Tots coincideixen que els col·legis són “espais segurs”, per la qual cosa no es contempla retardar la tornada a les aules. De fet, la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (Crue) també va defensar ahir la tornada als estudis de manera presencial amb la “màxima normalitat possible”. “Malgrat el fort increment en la transmissió de la malaltia provocada pel coronavirus que s’està vivint aquests dies, el retorn als campus serà possible, una vegada més, gràcies a l’experiència acumulada per les universitats en l’aplicació de les mesures higienicosanitàries en aquests gairebé dos anys de pandèmia”, va assenyalar la Crue en un comunicat.

Els centres educatius de Lleida van tancar el primer trimestre amb 3.975 alumnes confinats, mentre que l’última setmana de curs la Universitat de Lleida (UdL) va recomanar fer la docència online davant de l’increment de contagis, tot i que les pràctiques podien ser presencials.

tracking