SEGRE

EDUCACIÓ FORMACIÓ PROFESSIONAL

Ajuts europeus per a cinc projectes de FP de quatre instituts de Lleida

L'Escola del Treball de la capital participa en dos || L'Institut Mollerussa, Alfons Costafreda de Tàrrega i La Segarra de Cervera ho fan en un cada un

Imatge d’una classe a l’Escola del Treball el curs passat.

Imatge d’una classe a l’Escola del Treball el curs passat.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els instituts Escola del Treball de Lleida, Mollerussa, Alfons Costafreda de Tàrrega i La Segarra de Cervera rebran finançament dels fons europeus Next Generation per a cinc projectes d’innovació i investigació aplicats i transferència del coneixement en la Formació Professional. En total, el ministeri d’Educació ha seleccionat 106 centres educatius i empreses que participen en 141 projectes –59 són de Catalunya– de les 228 propostes rebudes. Aquests requereixen la participació d’entre dos i tres centres de FP de comunitats autònomes diferents i una empresa, fundació, associació o entitat.

La quantitat màxima per a cada projecte és de 220.000 euros.L’Escola del Treball participa en dos que van quedar en segona i en quinzena posició. Segons va explicar la seua directora, Neus Caufapé, el primer el lidera l’Escola del Treball de Barcelona amb la participació d’altres instituts i Pimec Catalunya. “El projecte ha rebut 211.769 euros, dels quals 49.200 seran per a nosaltres”, va dir, i va detallar que “els alumnes crearan un software sobre un banc de projectes reals per fer-los al llarg del curs”.

Al centre, ja en duen a terme nou en cinc cicles i, per exemple, en el d’Energies Renovables creen una subestació elèctrica o un parc eòlic. “Sempre venen empreses quan els alumnes els exposen i ajuden en la seua avaluació i els proporcionen un feedback”.L’altre projecte és sobre robòtica i ha rebut 190.204 euros (50.000 per a l’Escola del Treball). “Els alumnes treballaran amb uns robots que són més fàcils de programar i que serviran per ajudar empreses quant a la logística o la presència”, va dir Caufapé.L’institut Mollerussa participa en un d’Agricultura 4.0 que ha quedat en quarta posició i ha rebut 189.945 euros.

L’Alfons Costafreda de Tàrrega, en un altre de 220.000 euros en la posició 43 d’habilitadores digitals per emprendre nous negocis i llocs de treball sostenibles, i l’institut La Segarra lidera el 137 de mobilitat elèctrica en una economia circular dotat amb 119.941 euros.

tracking