SEGRE

BARRIS MOBILITAT

Lleida perdrà aquest pàrquing públic de 40 places el 26 de gener

Els propietaris notifiquen a l'ajuntament que no renovaran el contracte de cessió d'ús d'aquesta zona blava || El PP critica Urbanisme per no haver-ho evitat

Vista del pàrquing de zona blava del solar entre els carrers Alcalde Costa i República del Paraguai.

Vista del pàrquing de zona blava del solar entre els carrers Alcalde Costa i República del Paraguai.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els propietaris de l’aparcament de zona blava que hi ha al solar entre els carrers Alcalde Costa i República del Paraguai van informar la Paeria el passat dia 22 que no renovaran el contracte de cessió, de manera que a partir del 26 de gener el solar deixarà de ser pàrquing d’ús públic regulat amb parquímetre. Així ho van assegurar a aquest diari fonts municipals, que van precisar que la decisió dels propietaris arriba després que aquests reclamessin durant un any una sèrie de millores al solar, com per exemple urbanitzar-lo. També van proposar al consistori obtenir la titularitat del terreny a través d’una permuta o mantenir el contracte de cessió actual amb una bonificació de l’Impost sobre Béns i Immobles (IBI).

Aquestes peticions les van presentar el gener de l’any passat i en el seu moment des del departament d’Urbanisme els van demanar “marge per buscar una solució”. No obstant, aquesta encara no ha arribat, motiu pel qual els propietaris van informar fa una setmana l’equip de govern que no renovaran el contracte de cessió, “ja que la Paeria no ha fet res per esmenar aquesta situació”. Això suposarà que el consistori perdrà al voltant de quaranta places d’aparcament regulat i de moment des de la propietat no s’ha detallat si a partir del dia 26 permetran que s’hi pugui estacionar lliurement o, al contrari, es tancarà per evitar que continuï sent utilitzant com a pàrquing.

El portaveu del grup municipal del Partit Popular, Xavi Palau, va criticar la gestió de l’equip de govern en aquest tema i va acusar l’àrea d’Urbanisme d’“haver estat incapaç de trobar una solució que acontenti propietaris i ajuntament”. Va assegurar que aquesta decisió “perjudicarà seriosament els veïns i comerciants de la zona, ja que aquest era un aparcament molt freqüentat i útil per al barri el futur del qual ara mateix és incert, ja que no se sap si podrà continuar funcionant com a tal a partir del 26 de gener”.Val a recordar que enguany està previst que la Paeria assumeixi a través de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) la gestió del servei de zona blava que, segons l’última memòria del servei, compta amb un total de 4.588 places.

tracking