SEGRE

EQUIPAMENTS HOSTALERIA

Tanca definitivament l'hotel Rambla de l'estació de Lleida per fallida de l'empresa

No ha pogut atendre el pagament de la inversió inicial a causa de l'enfonsament del negoci per la Covid || Va obrir la primavera del 2018 i tenia 50 habitacions

Vista de l’estació, que encara llueix el nom d’hotel Rambla en el que era l’accés.

Vista de l’estació, que encara llueix el nom d’hotel Rambla en el que era l’accés.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’hotel Rambla de l’estació de trens ha tancat definitivament les portes després que l’empresa, que el mes de gener passat va entrar en procediment concursal, estigui ja en fase de liquidació. Així ho va confirmar a aquest diari l’administrador concursal, que va indicar que la firma no ha aconseguit tirar endavant ni tampoc hi ha hagut cap interessat a fer-se càrrec del negoci, per la qual cosa també es posa fi al contracte d’arrendament amb Adif, propietària de l’edifici. Ara, aquesta entitat pública adscrita al ministeri de Transports haurà de decidir si torna a treure a concurs l’ús hoteler de les plantes superiors de la seu de l’estació.L’hotel va obrir la primavera del 2018 després que Adif n’adjudiqués la gestió a l’empresa Gestora Hotelera Rambla, amb la qual va firmar un contracte de quinze anys de durada.

Segons ha pogut saber aquest diari, l’import del lloguer era de prop d’uns 6.000 euros al mes. Tenia 50 habitacions i era de tres estrelles.L’empresa va efectuar una important inversió inicial per renovar l’equipament i habilitar espais com sales de reunions o una altra per a esmorzars sota la cúpula. Això ha acabat originant la seua fallida davant la impossibilitat d’atendre els pagaments per l’enfonsament del negoci a causa de la Covid quan portava poc més d’un any i mig en funcionament.

Precisament, el període de tres mesos de confinament domiciliari inicial ordenat a causa de la pandèmia va provocar el tancament al públic, que ara ja s’ha convertit en definitiu.Durant uns mesos de la primavera i l’estiu del 2020 va ser utilitzat pel departament de Salut per allotjar primer sensesostre i després temporers que s’havien encomanat de Covid o eren contactes estrets de positius i que no comptaven amb un allotjament en condicions per poder fer la quarantena. Llavors Adif va instar el titular que deixés de prestar aquest servei, ja que no estava previst en el contracte. Aquest va cessar després que disminuís el nombre d’usuaris i que Salut els concentrés en altres equipaments, principalment a la granja escola La Manreana de Juneda, així com a l’alberg de Bellpuig.

Final provisional a l’ús hoteler de l’edifici que va començar el 1996

L’estació de trens ha acollit un establiment hoteler des del 1996, quan Adif va firmar un contracte amb la cadena Catalonia, que va obrir l’hotel Trànsit. El contracte tenia 20 anys de durada i abans que acabés Adif va convocar un nou concurs per a deu anys en el qual preveia que l’adjudicatari hauria d’assumir una inversió inicial de poc més d’un milió d’euros per un període de deu anys que no va rebre cap oferta. Per aquest motiu, l’hotel va quedar tancat durant gairebé un any i mig, des del desembre del 2016 fins a la primavera del 2018, quan va reobrir com a hotel Rambla després que Adif hagués tancat un acord per la via del procediment negociat amb l’empresa Gestora Hotelera Rambla. El fet que aquest immoble sigui catalogat pel seu interès històric i artístic fa que les reformes hagin de limitar-se a l’interior i no puguin afectar la façana.

tracking