SEGRE

ADMINISTRACIONS TRIBUTS

El Govern paga a la Paeria de Lleida un deute d'1,2 milions per la taxa d'obres

Rebuts pendents des del 2011, i Pueyo destaca que són exigents amb la Generalitat

Vista de l’estat actual de les obres de la nova escola Pinyana, a Balàfia.

Vista de l’estat actual de les obres de la nova escola Pinyana, a Balàfia.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat ha abonat a l’ajuntament 1.260.351,89 euros pel deute que mantenia per l’impagament de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) per actuacions executades des de l’any 2011, segons va confirmar a aquest diari l’alcalde, Miquel Pueyo. El gruix d’aquest deute corresponia a actuacions efectuades en centres educatius. En aquest sentit, l’alcalde va destacar que aquest pagament contesta amb fets a les crítiques dels grups de l’oposició acusant el govern municipal de ser poc exigent amb el Govern a l’estar ambdós executius en mans dels mateixos partits.

Així, va manifestar que prefereixen fer gestions “i quan hi ha resultats, explicar-los”, com succeeix en aquest cas. A més, va recordar que també han aconseguit que el departament d’Educació assumeixi íntegrament el cost de la nova escola Pinyana (vegeu el desglossament).Precisament, el grup socialista havia criticat en el seu dia que l’equip de govern tingués previst transferir a Educació per a aquesta obra el mateix import que la conselleria devia per l’impagament dels tributs municipals.El pagament de l’ICIO havia enfrontat històricament aquesta conselleria i l’ajuntament. A més, en diverses ocasions també hi va haver un seguit de discrepàncies amb referència a qui havia d’assumir el pagament, ja que la Generalitat considerava que havien de ser les empreses adjudicatàries.

El retard en els pagaments a la Paeria per part de la Generalitat ha estat habitual des de fa anys, especialment arran de la crisi econòmica i les consegüents retallades pressupostàries.

Estalvi d’una quantitat similar per la nova escola Pinyana

El cobrament d’aquesta quantitat pendent per part de la Generalitat se suma a l’acord assolit fa uns mesos i avançat per aquest diari que l’ajuntament evitarà finalment haver d’aportar 1,2 milions d’euros per finançar les obres de l’escola Pinyana, després que Educació hagi assumit el cent per cent dels 5,59 milions del seu cost. L’any passat, la Paeria havia previst una partida de 450.000 euros per a aquesta obra, que ara finalment ha pogut incorporar al nou pressupost.

tracking