SEGRE

COMERÇ DESCOMPTES

Les rebaixes arranquen amb força a Lleida després d'una bona campanya de Nadal

El sector preveu que les vendes seran similars o superiors a les del 2019 i 2020, abans de la pandèmia

Una botiga de roba plena de clients ahir al matí.

Una botiga de roba plena de clients ahir al matí.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La majoria de botigues van complir ahir la tradició d’iniciar les rebaixes d’hivern l’endemà de Reis i ho van fer amb un bon ritme de vendes després d’una campanya de Nadal satisfactòria malgrat les restriccions per la pandèmia. Així ho van assegurar les patronals i associacions del sector, que es van mostrar optimistes i preveuen vendes superiors o com a mínim similars a les del 2019 i 2020, abans de la pandèmia.

I un motiu d’aquest optimisme és que ahir les principals artèries comercials de Lleida ciutat, l’Eix i la Zona Alta, van estar molt freqüentades i fins i tot en alguns comerços es van formar llargues cues per poder entrar a la recerca de descomptes. El president dels comerciants de l’Eix, Llorenç González, va precisar que “algunes botigues van començar les rebaixes just després de Nadal, ja que el calendari de rebaixes no és d’obligat compliment, però la gran majoria les ha començat avui [per ahir] i creiem que serà una bona campanya”. Una previsió positiva que, segons González, arriba després d’una campanya nadalenca que “va començar molt bé, es va estancar amb l’anunci de noves restriccions però va acabar millor del que s’esperava i creiem que aquesta tendència es mantindrà, com a mínim, les primeres dos setmanes de rebaixes”.

Un fet que, sumat que demà és festiu d’obertura comercial, “comportarà vendes i molt ambient a l’Eix”, va recalcar. El seu optimisme també el comparteix el seu homòleg de la Zona Alta, Josep Bellera, que va reconèixer que “venim d’una línia ascendent després que a meitat de desembre s’estanquessin les vendes, però al final la facturació va remuntar i creiem que aquestes rebaixes deixaran un bon impacte als comerços de la ciutat”. Bellera va afegir que el primer dia de rebaixes “ha anat millor del que s’esperava quant a afluència de gent, es nota que tenien ganes de consumir després d’unes setmanes que han estat molt difícils per a tothom”. El president de la patronal Pimec Comerç a Lleida, Manel Llaràs, va vaticinar que en aquestes rebaixes “hi haurà més consum que els anys anteriors i pensem que fins i tot s’igualaran a les del 2019 i 2020”.

Va admetre que aquestes “són unes rebaixes molt importants perquè serveixen per treure els estocs i el consumidor les té molt assimilades, la qual cosa a més ens permet competir amb el comerç online, que no té un calendari fix de rebaixes”. Al seu torn, Llaràs va dir que la gran majoria de contractacions al sector són per cobrir les baixes per Covid-19 i no per fer front a aquestes setmanes de promocions. “Abans només les grans marques contractaven personal per a rebaixes, i ara la majoria de contractacions són per les baixes i això afecta tant grans com petits comerços, ja que són uns treballs molt exposats de cara al públic”, va subratllar.

Una opinió que va compartir la secretària general de la Fecom, Maria Rosa Armengol, que també preveu que aquestes siguin unes bones rebaixes. A més, va indicar que són “molt més importants que les d’estiu, perquè serveixen per renovar vestuari, canviar regals o liquidar estoc que quedava de Nadal”.

Suposen el 25% de la facturació de botigues de roba

Les rebaixes d’hivern suposen entre el 25% i el 30% de les vendes anuals del sector de la roba i complements. Així ho van assegurar les patronals Pimec i Fecom, tot i que el president de la primera patronal a Lleida, Manel Llaràs, va precisar que en altres sectors aquest percentatge pot variar “des del 25% fins al 30% o fins i tot el 45%”. D’altra banda, la secretària general de la Fecom, Maria Rosa Armengol, va afegir que aquestes rebaixes “són molt importants per al comerç local, però seria un error fiar-ho tot a les vendes d’aquests dies”.

Una botiga de roba plena de clients ahir al matí.

Una botiga de roba plena de clients ahir al matí.JORDI ECHEVARRIA

Una botiga de roba plena de clients ahir al matí.

Una botiga de roba plena de clients ahir al matí.JORDI ECHEVARRIA

Una botiga de roba plena de clients ahir al matí.

Una botiga de roba plena de clients ahir al matí.JORDI ECHEVARRIA

tracking