SEGRE

Les estacions de muntanya de FGC reben per Nadal un 32% més que en època prepandèmia

Vista aèria dels revolts del port de la Bonaigua coberts de neu (esquerra). A la imatge dreta, esquiadors a les pistes de Port Ainé.

Vista aèria dels revolts del port de la Bonaigua coberts de neu (esquerra). A la imatge dreta, esquiadors a les pistes de Port Ainé.CENTRE DE LAUEGI DEL CONSELH GENERAU D’ARAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les sis estacions de muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han tancat el període festiu de Nadal, del 24 de desembre al 9 de gener, amb un total de 175.039 visitants, un 32% més que en les mateixes dates el 2019, abans de la pandèmia.

La presidenta de FGC, Marta Subirà, ha destacat que aquestes xifres "assoleixen les expectatives" de recuperar les visites prèvies a la pandèmia del Covid-19, ha informat FGC en un comunicat aquest diumenge.

Per a Subirà, les estacions estaven preparades i la ciutadania tenia moltes ganes de trepitjar la neu i gaudir a l’aire lliure, "i aquesta combinació ha estat la clau de l’èxit".

Ha assegurat que tancar la temporada amb aquestes xifres "és positiu no només per a les mateixes estacions, sinó per al conjunt del país".

L'estacio de la Molina, la més visitada

La bona meteorologia, unes instal·lacions operatives --a un 70% de l’aforament pel Covid-19-- i les abundants nevades a l’inici de desembre han permès assolir una "generosa afluència de visitants".

Per estacions, 62.685 persones han visitat La Molina (Girona); 27.481, Port Ainé (Lleida); 26.770, Boí Taüll (Lleida); 23.260, la Vall de Núria (Girona); 20.194 han anat a Vallter (Girona) i unes altres 14.649 Espot (Lleida).

tracking