SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Més de 4 anys de presó al pegar a un home per robar-li el mòbil a Lleida

L'Audiència el condemna per un delicte de robatori amb violència i un altre de lesions || L'assalt va tenir lloc en ple carrer el setembre del 2019 al barri de Balàfia

Imatge de l’edifici judicial del Canyeret.

Imatge de l’edifici judicial del Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a més de quatre anys de presó un home per agredir-ne un altre en ple carrer per robar-li el telèfon al barri de Balàfia. El tribunal confirma així la pena imposada en primera instància pel Jutjat Penal número 3 de Lleida per un delicte de robatori amb violència i intimidació a tres anys i 9 mesos de presó així com uns altres vuit mesos de presó per un delicte de lesions. Així mateix, l’acusat haurà d’indemnitzar la víctima amb més de 2.500 euros per les lesions causades, a banda de 1.100 euros per les ulleres i el mòbil sostret.

Segons la sentència, els fets van tenir lloc el setembre del 2019, quan l’acusat va abordar una persona a l’avinguda Rosa Parks de la capital del Segrià exigint-li que li donés el telèfon mòbil. Seguidament, va procedir a colpejar-lo davant de la seua negativa i li va causar lesions que van requerir tractament medicoquirúrgic. La defensa va presentar recurs al·legant que el seu client no podia haver comès el robatori perquè en aquells moments era a casa veient la televisió amb la seua parella i el seu sogre, argument que rebutja l’Audiència.

Segons la sentència, la víctima va mantenir la denúncia en tot moment i va declarar que va ser abordada per una persona al carrer mentre caminava mirant el mòbil. Li va dir que li donés el telèfon o si no l’agrediria i va procedir a clavar-li diversos cops davant de la seua negativa fins que va aconseguir sostreure l’aparell.La víctima va reconèixer fotogràficament l’acusat davant dels Mossos d’Esquadra i també en una roda de reconeixement en la fase d’instrucció, així com en el judici. A més, el tribunal desestima l’argument de la defensa que, com que va perdre les ulleres durant l’agressió, no va poder veure’l bé, a l’assenyalar que això no li va impedir veure perfectament la cara de l’acusat.

Així mateix, indica que la investigació policial va demostrar que tres dies després de l’agressió es va relacionar el mòbil de la víctima amb una targeta SIM que utilitzava la parella de l’acusat. Es va comprovar en almenys dos ocasions

Haurà d’indemnitzar la víctima amb més de 3.500 euros per les lesions causades i els danys

D’altra banda, considera provada l’autoria i confirma la pena imposada. La sentència encara no és ferma i pot ser recorreguda davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Un detingut al desembre per assaltar menors en ple carrer

Els Mossos d’Esquadra van detenir el desembre passat una jove de 19 anys com a presumpte autora de quatre robatoris amb violència i intimidació a la capital del Segrià. La policia catalana va obrir una investigació a finals de novembre després de produir-se alguns d’aquests delictes a joves. En tots els casos es produïa el mateix modus operandi: dos o tres joves es dirigien a les víctimes, en algun cas menors d’edat, i els demanaven diners per comprar un bitllet d’autobús.

Quan els joves obrien les carteres, els amenaçaven i els robaven els diners que portaven a sobre, arribant a l’agressió física si s’hi negaven. Els robatoris violents van descendir el 2020 per les restriccions per la pandèmia però l’any passat van tornar a repuntar i van situar-se en registres d’anys anteriors.

tracking