SEGRE

BALANÇ DESCOMPTES

El comerç de Lleida, satisfet amb el cap de setmana d'arrancada de les rebaixes

El sector confia a registrar bones vendes, tot i que descarta que siguin “apoteòsiques”

L’ambient ahir al matí a l’Eix Comercial era millor que dissabte, segons els comerciants.

L’ambient ahir al matí a l’Eix Comercial era millor que dissabte, segons els comerciants.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El primer cap de setmana de les rebaixes d’hivern va transcórrer “amb molta tranquil·litat però satisfacció” segons els mateixos comerciants després que divendres arranquessin amb bones expectatives i fins i tot cues per entrar en algunes botigues. Segons va explicar Montse Bonet, que regenta una botiga a la plaça Sant Joan i forma part de la junta de l’associació de comerciants de l’Eix, “el cap de setmana ha transcorregut amb normalitat i fins i tot diria que hi ha hagut més gent diumenge al matí que el mateix dissabte”. Malgrat tot, Bonet va recalcar que afronten aquestes rebaixes “amb optimisme i la previsió de bones vendes, però tampoc creiem que siguin apoteòsiques”.

Per la seua part, el president dels comerciants de la Zona Alta, Josep Bellera, va dir que la situació dels seus establiments va ser diferent que la de l’Eix, ja que va assegurar que “dissabte van anar molt bé les vendes i hi havia ambient, però diumenge ha estat molt més calmat, però això acaba de començar”. Malgrat l’aparent “tranquil·litat” d’aquests primers dies, les patronals i les mateixes associacions de comerciants preveuen que aquestes rebaixes siguin similars o fins i tot millors que les de principis del 2019 i 2020, abans de la pandèmia de la Covid-19.

Tant Pimec Comerç com Fecom calculen que les rebaixes d’hivern suposen entre el 25% i el 30% de les vendes anuals de sectors com el de la roba i els complements i que els primers dies “a més de vendes, molta gent també aprofita per canviar o tornar regals de la campanya de Nadal o Reis”.

tracking